Sibiul, prezent la Targul de Turism al Romaniei

0

sibiu-targul de turism al romaniei 1În perioada 25 – 28 februarie, Municipiul Sibiu va fi reprezentat la Târgul de Turism al României, ediţia de primăvară. Târgul va fi organizat în Pavilionul Romexpo unde Sibiul îşi va amenaja standul propriu în cadrul spaţiilor expoziţionale. Pentru o promovare unitară cu cea a judeţului Sibiu, standurile celor două entităţi vor fi alăturate.

“Sibiul este vizitat în egală măsură de turişti români şi străini. Prezenţa Sibiului la Târgul de Turism al României are ca scop prezentarea ofertei noastre turiştilor români, o piaţă pe care încă o avem de câştigat. Vom continua să prezentăm oferta destinaţiei turistice Sibiu, cu patrimoniul său valoros şi oferta bogată pentru petrecerea timpului liber, dar vom pune accentul şi pe viaţa culturală a oraşului, cu evenimentele care au loc pe tot parcursul anului. Vrem să arătăm că Sibiul este o alegere bună pentru un city break, dar şi pentru un sejur complet” (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)

Din standul Sibiului, reprezentanţii Primăriei Sibiu vor împărţi hărţi şi materiale informative, dar şi broşuri ale unităţilor de cazare. De asemenea, aceştia vor sta la dispoziţia vizitatorilor pentru a răspunde la întrebări cu privire la posibilităţile de transport, cazare, masă şi petrecerea timpului liber. Prezenţa la Târg se va concentra şi pe relaţia cu agenţiile de turism, oferindu-le consultanţă în conturarea ofertelor care conţin şi destinaţia Sibiu.

Un moment mai aparte la acest Târg la care va participa şi Sibiul este întâlnirea cu toţi directorii birourilor de promovare a României în străinătate.

Bilanţul anului 2015 privind încasările din taxa hotelieră indică un an turistic reuşit, fiind cel de-al patrulea an consecutiv de creştere a valorii.

Primăria Sibiu a încasat în 2015 o sumă de 735.000 de lei din taxa hotelieră. Această taxă este un indicator aproximativ cu privire la dezvoltarea domeniului, taxa fiind plătită de proprietarii de hoteluri şi pensiuni pentru fiecare noapte de cazare petrecută de oaspeţi în oraşul nostru.

Analizând încasările din această taxă în perioada 2012 – 2015 se observă o tendinţă de creştere clară:

de sters 1

Dacă analizăm încasările lunare, vârful de sezon, lunile mai – septembrie, se remarcă prin cele mai ridicate valori, iar luna decembrie este un vârf în extrasezon:

de sters 2

                                   În Centrele de Informare Turistică au intrat peste 41.000 de turişti

Creşterea numărului de turişti sosiţi în Sibiu în 2015 este confirmată şi de statisticile alcătuite în Centrele de Informare Turistică administrate de Primăria Sibiu. Dacă în 2013 au fost oferite informaţii către aproape 28.000 de turişti, iar în 2014 au intrat în centrele de informare turistică 31.000 de vizitatori, în 2015 numărul acestora a trecut de 41.000. Cifra este mare însă reflectă doar o mică parte din turiştii care ne vizitează oraşul pentru că majoritatea ajung în Sibiu prin agenţii sau excursii organizate şi prin urmare nu au nevoie să viziteze un astfel de centru de informare.

În ceea ce priveşte naţionalitatea turiştilor care au intrat în centrele de informare în 2015, 25% au venit din Germania, 20% au fost turişti români, 10% turişti spanioli, 7% turişti francezi şi aproape 5% din Marea Britanie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ