Sibiul și Luxemburgul aniversează împreună cei 10 ani de la Capitala Culturală Europeană

0

Sibiul aniversează în data de 17 iunie cei 10 ani care au trecut de când a purtat titlul de Capitală Culturală Europeană, împreună cu Luxemburgul.

Primăria Sibiu va fi gazda manifestărilor care vor fi onorate de prezența Excelenței Sale, domnul Klaus Iohannis, Președintele României și a Excelenței Sale, domnul Xavier Bettel, Prim Ministrul Marelui Ducat de Luxemburg.

“Sibiul și Luxemburgul vor sărbători împreună deceniul care a trecut de la succesul Programului Capitală Culturală Europeană. Nu puteam să marcăm acest moment fără partenerii și prietenii noștri luxemburghezi care ne-au invitat în 2004 să ne alăturăm lor în acest program. Vom sublinia cu această ocazie succesul Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007, care nu ar fi fost posibil fără managementul strategic și eficient al primarului de atunci și Președintele României de astăzi, Excelența Sa, domnul Klaus Iohannis. Sunt onorată să fiu gazda acestor manifestări la Primăria Sibiu” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În ziua menționată Primăria Sibiu va fi gazda unei ceremonii în cadrul căreia directorul Teatrului din localitatea Esch sur Alzette din Luxemburg, domnul Charles Muller și directorul Teatrului Național Radu Stanca Sibiu, domnul Constantin Chiriac vor primi decorația de Stat Meritul Cultural în grad de Ofițer din partea Președintelui României și respectiv din partea Prim Ministrului luxemburghez.

Din delegațiile oficiale vor face parte Ambasadorul României în Marele Ducat de Luxemburg, domnul Lilian Zamfiroiu, Ambasadorul Luxemburgului în România, domnul Christian Biever, consilieri prezidențiali și de stat, dar și reprezentanți ai echipei din Luxemburg care au lucrat împreună cu echipa din Sibiu în anul 2007.

În programul delegației la nivel înalt este inclusă o masă rotundă cu tema “Sibiu– Destinație europeană pentru investiții, cultură și turism”, vizionarea spectacolului de teatru “Șefele” la Teatrul Național Radu Stanca, vizitarea Muzeului Brukenthal, o scurtă vizită în centrul istoric al Sibiului și participarea la deschiderea Consulatului Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu și numirea în această funcție a domnului Daniel Plier.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ