SOFER DEPISTAT CONDUCAND IN LOCALITATE CU 202 KM/H

0
antena3.ro
antena3.ro

Ieri, poliţiştii rutieri, aflaţi în misiune pe DN 14, au depistat în trafic un bărbat care conducea cu viteza de 202 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 1.950 lei, iar ca măsură complementară, i-a fost reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.

Ieri, 4 martie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au depistat în trafic un conducător auto care rula cu viteză excesivă. Astfel, în jurul orei 0800, pe DN 14, în localitatea Şeica Mare, un bărbat de 32 de ani, domiciliat în judeţul Mureş, a fost înregistrat cu aparatul radar rulând cu viteza de 202 km/h în zona de limitare a vitezei la 70 km/h.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.950 lei, conform art. 102 alin. 3 lit. e din OUG 195/2002 republicată, fiindu-i reţinut şi permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice! Tocmai de aceea este îngrijorător faptul că un conducător auto manifestă o asemenea atitudine în trafic, sfidând legea şi punând în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic.

Serviciul Rutier recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor de trafic şi meteo şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ