Soferii care primesc acasa amenzile pentru neplata rovinietei trimise de CNADNR nu trebuie sa le plateasca: Semnatura electronica nu este LEGALA

0
www.7est.ro
www.7est.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, Marți, în data de 17 februarie, un recurs în interesul legii formulat de Avocatul Poporului referitor la amenzile pentru neplata rovinietei trimise acasă șoferilor de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Judecătorii au declarat nule astfel de documente deoarece singurele procese-verbale de amendă care pot fi acceptate sunt cele întocmite de un controlor de trafic care constată contravenția la momentul comiterii ei și poartă atât semnătura acestuia, cât și semnătura contravenientului sau a unui martor, după caz.

Astfel, românii care au primit prin poștă o amendă fără semnătura agentului constatator trebuie să meargă la instanţă şi să ceară anularea ei, în baza deciziei comunicate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanța supremă a explicat că orice amendă fără semnătura olografă a agentului care a constatat lipsa rovinietei este nulă.

Citește amănunte aici.

[facebook][tweet][Google]

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ