“Un milion de stele”, din nou la Medias

0

Campania umanitară „Un milion de stele” revine din nou la Mediaş. Astfel, toţi medieşenii sunt aşteptaţi să participe la această acţiune, care se desfăşoară la nivel naţional şi are ca scop sensibilizarea cetăţenilor pentru a face un gest de solidaritate faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie şi sunt marginalizate social. Gestul constă în aprinderea de lumânări într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând smbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială.

Practic, participanţii vor putea face donaţii care ulterior vor fi folosite la cumpărarea de alimente pentru masa de Crăciun a a familiilor nevoiaşe. În schimbul unei donaţii, voluntarii Caritas vor împărţi candele, dar şi ceai cald şi vor oferi informaţii celor prezenţi despre eveniment şi despre activitatea organizaţiilor pe care le reprezintă.

Acest eveniment are deja o tradiție de 5 ani la Mediaș, alăturându-ne astfel celor peste 30 de orașe din
România care organizează la aceeași dată. La Mediaş acţiunea are loc vineri, 17 octombrie, de la ora 18:00, în parcarea din faţa Bisericii Greco-Catolice Sf.Petru şi Pavel, din cartierul Vitrometan și este organizată de Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj.

Peste 20.000 de voluntari și susținători au contribuit la ediția trecută, pentru a susține persoanele nevoiașe. În gestul lor de solidaritate au fost aprinse milioane de candele ale solidarității și recunoștințe, în două zile fiind strânse fonduri în valoare de 67.000 de RON. Aceste fonduri au ajutat ajutat mii de persoane nevoiașe, care au primit pachete cu alimente, sprijin medical și social.

Mai multe informații privind orașele și locațiile unde de desfășoară acțiunea umanitară, poți afla de aici,

sursă text: www.sibiu100.ro

CCI10152014

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ