Un nou pui de jaguar la Gradina Zoologica Sibiu

0

DSC_0565După ce în luna mai 2014 a venit pe lume puiul de jaguar Mai, în luna octombrie 2014 efectivul de animale al Grădinii Zoo Sibiu s-a înmulţit cu încă un pui de jaguar. Îngrijitorii Grădinii i-au pus numele Mihai.

În primele trei luni de viaţă puiul a fost protejat de contactul cu oamenii pentru a-i creşte astfel şansele de supravieţuire. La fel ca Mai, jaguarul Mihai a fost adoptat încă de mic de o căţeluşă care i-a dat lapte timp de o lună şi jumătate. În prezent Mihai şi-a găsit un prieten de joacă într-un pui de câine de aceeaşi vârstă cu el.

Din această săptămână însă puiul de jaguar a început să ia treptat contactul cu oamenii. În prezent puiul care cântăreşte 4 kg se hrăneşte cu lapte praf, însă treptat este adăugată în dieta sa şi carnea de pasăre şi vită.

“Faptul că animalele din Grădina Zoo Sibiu se reproduc chiar şi în captivitate denotă condiţiile bune de care acestea se bucură aici, aceasta datorită faptului că în fiecare an am alocat fonduri importante pentru îmbunătăţirea spaţiilor existente sau construcţia de noi adăposturi. În prezent Grădina adăposteşte 245 de animale din 60 de specii ” a subliniat primarul Astrid Fodor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ