USR Mediaș cere publicarea costurilor din Pușculița Secretă a Primarului Gheorghe Roman (P)

1

Consilierii USR Mediaș, Sergiu Crișan și Ionuț Preda, împreună cu Președintele Filialei Locale, Mihai Tănase, au depus la biroul de registratură al Primăriei Mediaș, o solicitare scrisă în care cer defalcarea bugetului Direcţiei Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret pe evenimentele din Calendarul cultural-sportiv aferent anului 2023. Alți 7 cetățeni au semnat alături de ei în sprijinul petiției.

Orice Primărie care se respectă are un astfel de Calendar, însă la Mediaș acest Calendar, votat pe repede înainte de majoritatea confortabilă din Consiliul Local, e conceput fără să fie făcut public informația costurilor acestor evenimente ”culturale”. Pe anul în curs Calendarul a apărut în februarie.

Calendarul cultural-sportiv pentru 2023 este gata – Urmează să fie aprobat în ședința de Consiliu Local

În iunie, la câteva luni distanță, d-na Elena Sajgo (Director Direcția pentru Cultură în cadrul Primăriei) a propus Consiliului Local adăugarea a 4 noi evenimente în Calendarul cultural-sportiv aferent anului 2023 fără să ofere nicio informație despre costurile acestor evenimente.

Sergiu Crișan a solicitat în cadrul ședinței informații dar nu le-a primit. Noi, USR Mediaș, am solicitat același lucru printr-un comunicat public. Nici un răspuns, nici o reacție.

Astefel, nu putem trage decât concluzia următoare: această Pușculiță este unul dintre cele mai bine păzite Secrete din Primăria Mediaș. Această lipsă de transparență trebuie să se încheie! Acum!!!

* Termenul ”pușculița secretă” a fost folosit în ultimele luni în acest articol din presă:
https://starsibian.ro/pusculita-secreta-a-primarului-gheorghe-roman/

Organizația USR Mediaș

1 COMENTARIU

  1. Este absolut revoltător, ca un director din Primărie, să nu răspundă întrebărilor privind cheltuirea banilor publici. Aici avem un caz de abuz în funcție, aroganță și nesimțire. Acest caz trebuie tratat cu cea mai mare responsabilitate, altfel abuzurile vor continua.

LĂSAȚI UN MESAJ