VIDEO: Claudiu Mureșan solicită ministerului sănătății pentru a doua oară să rezolve situația inacceptabilă de la Substația de Ambulanță Mediaș (P)

0

Din anul 2015, ambulanța ajunge la pacienții din nordul județului Sibiu fără medic.

Substația Serviciului de Ambulanță Mediaș, care asigură serviciile mobile de urgență pentru o populație de peste 122.000 locuitori, are nevoie urgentă de suplimentarea personalului, mai exact a medicilor cu specializarea urgențe, ca parte din echipajele de intervenție ale ambulanței. Acesta a fost subiectul interpelării adresate astăzi Ministrului Sănătății.

I-am solicitat, încă o dată, domnului ministru al sănătății, Cseke Atilla, să analizeze această situație și, împreună cu autoritățile și instituțiile abilitate, centrale și locale, să găsim soluții urgente pentru ca locuitorii din nordul județului Sibiu să aibă acces la servicii de urgență corespunzătoare, prin angajarea medicilor la Substația Serviciului de Ambulanță Mediaș.

Am mai semnalat o dată problema pe care municipiul Mediaș, împreună cu unitățile administrativ teritoriale din nordul județului Sibiu, o întâmpină de mai bine de 6 ani, însă nu am primit niciun răspuns.

Lipsa medicilor din echipajele de intervenție reduce șansele pacienților tratați prin serviciul de urgență de a primi ajutorul specializat de care au nevoie sau chiar de a supraviețui. Mai mult decât atât, cresc riscurile asociate pandemiei Covid-19 și face și mai complicată trecerea populației din Județul Sibiu prin această perioadă de criză.

Este greu de acceptat ca în România anului 2021, un segment important de populație să fie lipsit de asistența medicilor, ca parte din echipajele de intervenție ale ambulanței.

Cu toții respectăm și apreciem efortul depus de membrii echipajelor SAJ, a căror misiune este, de cele mai multe ori, foarte dificilă, acesta fiind și motivul pentru care munca asistenților trebuie să fie susținută și completată de profesionalismul medicilor specializați în urgențe medicale.

Aștept cu nerăbdare răspunsul domnului ministru cu speranța că acesta va conține și măsura pe care cu toții o așteptăm, și anume suplimentarea personalului din Serviciul de Ambulanță Mediaș cu numărul optim de medici specializați în urgențe medicale.

Claudiu Mureșan, senator USR Sibiu

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ