Vineri: Un Milion de Stele, acțiune de solidaritate socială și strângere de fonduri

0

Asociatia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic invita mediesenii la evenimentul anual „Un milion de stele”, care are loc vineri, 18 noiembrie, ora 17:00, în cartierul medieșean Vitrometan, în parcarea de langa societatea Transgaz.

Cel mai amplu gest de solidaritate din România are loc simultan în 52 de localități unde Asociatia Caritas desfasoara servicii de asistenta sociala.

„Prin organizarea acestei acțiuni de solidaritate la Medias, ne-am asociat încă din anul 2010 acțiunilor similare din Europa, cu scopul de a sensibiliza cetățenii și de a-i îndemna să fie solidari cu persoanele care trăiesc în sărăcie și care sunt excluse social”, spun organizatorii.

A aprinde o lumânare într-un spațiu public, în cadrul evenimentului, reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate. Cu aceasta ocazie cei prezenti au posibilitatea sa faca o donatie la fata locului pentru pachetele cu alimente de Craciun, care sunt oferite ulterior familiilor sarace beneficiare ale serviciilor asociatiei.

Evenimentul va fi animat printr-un program sustinut de copiii de la gradinitele si scolile partenere ale proiectelor, care an de an, sustin acest eveniment, devenind parte a caritatii si iubirii pentru semenii lor din comunitatea in care traiesc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ