Zeci de persoane din judet s-au ales cu amenzi pentru pescuit ilegal, iar o persoana cu dosar penal

0
braconaj2
www.buletindecarei.ro

Zeci de persoane din județul Sibiu și județele limitrofe, au fost sancționate contravențional de jandarmi pentru fapte de pescuit prin mijloace ilicite ori fără a deține permis în acest sens.

Într-un caz au fost întocmite documente de constatare a faptei de pescuit ilicit, care ulterior au fost predate organelor abilitate să continue cercetările.

De la începutul anului 2015, ca urmare a peste 20 de acțiuni desfășurate de echipe mixte jandarmi-reprezentanți ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale și într-un caz a fost constatată o faptă de natură penală în domeniul legislației de resort: O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Acțiunile au fost desfășurate pe râul Olt, în apropierea localităţilor Turnu Roşu, Boiţa respectiv în zona oraşului Avrig și au avut drept scop verificarea respectării legislației în vigoare privind pescuitul.

În urma verificărilor echipele mixte au controlat aproximativ 100 de persoane cu privire la deţinerea documentelor necesare pescuitului şi a modului de efectuare a acestuia și au aplicat în 13 situații sancțiunea contravențională cu avertisment iar în 33 de cazuri jandarmii au aplicat amenzi în valoare de 13.150 lei pentru pescuit fără documente de autorizare şi/sau prin mijloace interzise de lege, în baza O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, pentru pescuit fără a deţine permis în acest sens şi pescuit cu unelte de plasă.

Fapta de natură penală se încadrează în prevederile aceluiaşi act normativ care prevede că este considerată infracţiune activitatea de a deţine sau de a utiliza unelte de plasă tip monofilament (art. 64) ori instrumente de agăţat cu mai multe cârlige şi greblare de tip „ancoră”. Pentru săvârșirea acesteia persoanele sunt susceptibile de a fi pedepsite cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi 3 ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ