90 piloți vor concura pe Hula Baznei în acest weekend

0

Primăria Municipiului Mediaș și Clubul Auto Blic Brașov vor organiza a șasea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019 în perioada 3-4 august la Mediaș, pe Hula Baznei.

Prin intermediul acestei competiții, orașul revine după câteva decenii în elita automobilismului românesc.

Aproximativ 90 piloți vor concura pe Hula Baznei. Cupa Mediașului TOTAL reînvie o competiție tradițională care se desfășoară pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă al României din anii `60.

Legendarul campion român, venerabilul Marin Dumitrescu a câștigat câteva sezoane Cupa Hula Baznei, o cursă despre care păstrează și azi aminitiri frumoase:

,,Mă bucur și totodată vă felicit pe toți cei care ați readus campionatul de coastă pe dealul Hula Baznei. Întotdeauna m-am simțit foarte bine la Mediaș. În 1968 am câștigat cursa de acolo, chiar în anul când am ieșit campion național la viteză în coastă participând la cursă având fracturate două degete de la o mână. Sper din toată inima ca nepotul meu, Silviu Dumitrescu, să obțină un rezultat bun la Mediaș. Urez succes tuturor! Să aveți un eveniment frumos”.

Pentru continuarea tradiției, nepotul lui `nea Marin, Silviu Dumitrescu, va lua startul după mai bine de 45 de ani, pe același traseu unde bunicul făcea performanțele anilor `60. Printre concurenți vor participa sportivi bulgari cu un Audi S1 și un Subaru Impreza WRC, dar și cunoscuții Mihai Leu cu Ferrari 458, Silviu Dumitrescu cu un Osella PA 21 și pilotul Lucien Hora cu Lola B99/50.

După doi ani în care municipiul a găzduit doar competiții de Divizia a doua, anul acesta va avea loc o etapă din Campionatul național Divizia 1. Competiția are loc sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și este susținută de TOTAL România, în calitate de partener principal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ