A fost lansat proiectul national „Centrul de Informare si Asistenta in Afaceri-INFOBiz”, la Sibiu

0

Centrul de Informare și Asistență în Afaceri –INFOBiz a fost lansat ieri în cadrul Conferinței Business to People. Centrul de Informare şi Asistenţă în Afaceri INFOBiz este o organizaţie non-guvernamentală cu sediul central la București. Sibiul reprezintă punctul de start al acestui proiect naţional, care îşi propune să creeze cea mai puternică comunitate a oamenilor de afaceri, a cărei voce să fie respectată şi apreciată.

Evenimentul a debutat cu prezentarea de către președintele Centrului INFOBiz, Ciprian Faraon, a obiectivelor principale ale acestei asociații. Printre obiectivele strategice amintite se remarcă intenția INFOBiz de a deveni instrumentul de protecție a mediului de afaceri împotriva abuzurilor statului.

În acest sens, INFOBiz va pune la dispoziție un număr de telefon unic, pe modelul INFOCons–protecția consumatorului, pentru a fi semnalate atât cazurile de controale amănunțite și nejustificate, cât şi rezultatele acelui control. Centrul INFOBiz va asista agentul economic cu privire la competențele organului de control, va sesiza conducerea instituției în numele agentului economic asupra oricărui posibil abuz al reprezentanților instituției respective, iar dacă este cazul îl va asista în justiție.

Un alt obiectiv important al Centrului este de a informa și asista gratuit întreprinzătorii, membri ai acestui centru, prin experți în activități legate de domeniile financiar, fiscal, comercial, juridic, marketing, fonduri europene, managementul afacerii și până la domenii de activitate de un anumit specific. Acordarea de consultanță membrilor Centrului în vederea accesării fondurilor europene, creșterea prestigiului profesiei de om de afaceri, precum și stabilirea unui parteneriat între mediul de afaceri și autoritățile publice locale reprezinte unele dintre obiectivele INFOBiz.

Astăzi, mediul de afaceri este unul disipat, fapt ce permite autorităţilor luarea unor măsuri care împovorează activitatea economică a fiecărui antreprenor. Mediul de afaceri are nevoie de o voce unitară care să reprezinte un partener real și puternic în dialogul cu instituțiile publice, consumatorii acestora dar și cu forța de muncă disponibilă. Centrul de Informare şi Asistenţă în Afaceri-INFOBiz intenționează să devină partenerul de bază al unui un mediu de afaceri puternic şi echilibrat. Conferința Business to People reprezintă punctul de lansare al acestui proiect si vreau să le mulțumesc tuturor invitațiilor că au acceptat să fie alături de noi la acest început de drum“, a declarat Ciprian Faraon, președintele Centrului de Informare și Asistență în Afaceri –INFOBiz.

În cadrul conferinței Lucian Todea, Silvana Tatu, Marius Vecerdea, Nicoleta Olteanu, Alexander Graffius, Ștefan Bahcivangi, George Petrescu, Dan Popa au dezvăluit celor prezenți povestea lor de succes. Mesajul transmis a fost unul clar – se pot face afaceri de succes cu profesionalism, perseverență, încredere, curaj și pasiune.

De la antreprenorul care și-a vândut tot pentru a începe o afacere de la 0 cu bani europeni, până la afacerea începută cu 100 de dolari care astăzi este prezentă în topul INC în industria Telecomunicațiilor din Statele Unite ale Americii și are o cifră de afaceri de peste 40 milioane de dolari, toți antreprenorii sau managerii invitați să își dezvăluie povestea în cadrul evenimentului au transmis din experiența lor convingerea că dacă îți dorești cu adevărat să reușești, acest lucru este posibil.

Evenimentul s-a bucurat de prezența lui Cătălin Predoi, a Ralucăi Turcan și a directorului general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Eugen Iordănescu care au discutat despre necesitatea unui astfel de proiect precum INFOBiz pentru mediul de afaceri.

Centrul de Informare și Asistență în Afaceri –INFOBiz are sediul în Centrul de Afaceri, Corp B, etaj 5 și are program de luni până vineri, între orele 8.30 – 17.00.

Centrul INFOBiz se adresează în special întreprinderilor mici și mijlocii(IMM-uri), a întreprinderilor economice fără personalitate juridică de tip PFA, Întreprindere Individuală, Întreprindere Familială. Întreprinderile mari vor avea un rol special în cadrul Centrului bazat atât pe expertiza acestora pe un domeniu, cât și pe susținerea financiară.

lansare centru afaceri infobiz 2 lansare centru afaceri infobiz 1

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ