Andreea Dragoman, stralucitoare în Franta : locul I la Top 10 Europa

0

Andreea Dragoman şi-a mărit încă o dată palmaresul impresionant. Tenismena din Mediaş a câştigat întrecerea Top 10 Europa, la categoria cadetelor. Reuşita sa este cu atât mai deosebită pentru că la competiţia din localitatea franceză, Tours, au participat cele mai bune zece fete de pe vechiul continent. Nu a lipsit nimeni din elita internaţională, campioana europeană, vicecampioana europeană, caştigătoarea Openului Cehiei şi al Croaţiei, toate fiind sub fantastica jucătoare de pe Târnava Mare.

Victorie cu scorul de 4-1 în faţa campioanei europene             

Andreea Dragoman a învins opt sportive valoroase pentru a-i fi pusă medalia de aur la gât. A început cu un succes categoric în faţa campioanei europene, Adina Diaconu, colega de naţională şi rivala ei în ţară. Ea s-a impus cu scorul de 4-1, şi a încheiat competiţia benefică dpdv sportiv între cele două extraordinare competitoare, în favoarea ei. A urmat bielorusa Daria Trogolos (4-1), sârboaica Isabela Lupulescu (4-2), franţuzoaica Maria Taylakova (4-0) , belgianca Lisa Lung (4-1), spanioloaica Xuan Zhang (4-2), franţuzoaica Lucie Gauthier (4-1) şi sârboaica Sabina Surjan (4-1). A fost o dublă românească, Cristian Pletea fiind primul la masculin. Evenimentul  s-a desfăşurat în perioada 3-5 octombrie. Meciurile s-au jucat în sistemul 4 din 7, învingătorul fiind nevoit să câştige patru seturi. Andreea Dragoman : „A fost greu şi obositor, am avut multe meciuri. A fost o competiţie foarte importantă pentru mine ca să văd pe unde mă aflu. Sunt bucuroasă de rezultat”.  Gheorghe Vaida (antrenor Romgaz Mediaş) : „Andreea stăpâneşte foarte bine toate procedeele tehnice. Trebuie să ne bucurăm de rezultatele pe care le-am obţinut. Sunt mulţumit în primul rând pentru că a avut încredere în mine, iar ceea ce i-am spus să facă în joc a făcut”. Pentru Andreea Dragoman urmează Openul Ungariei, ultima mare competiţie a sezonului, în luna noiembrie.

Generaţie de excepţie a României la cadete. Andreea Dragoman are o mare contribuţie pentru care tricolorii fac legea în Europa!

Andreea Dragoman este de ani buni una din sportivele de top nu numai ale judeţului Sibiu, ci şi ale României,. Rezultatele sale din ultimii patru ani îi atestă aptitudinile deosebite pentru tenis de masă. Ea a câştigat Campionatul European în anul 2011 şi 2012 la minicadete, concursul top 16 Europa, doi ani la rând, Openul Franţei şi al Italiei, medalii de aur la dublu şi cu echipa României la CE şi Campionatul Balcanic, plus alte numeroase concursuri naţionale şi internaţionale. În ultimii ani a terminat prima în clasamentul pe ţară la categoria sa, poziţie pe care se află şi în momentul actual. Ea, împreună cu Adina Diaconu şi Mihaela Plaeaşu la fete, şi Cristian Pletea la băieţi, sunt responsabili pentru că România este cea mai bună ţară din Europa la cadeţi. Andreea este pregătită de formidabilul tehnician Gheorghe Vaida şi reprezintă CS Romgaz Mediaş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ