Apa Târnavei Mari îi invită pe elevii medieșeni la Drumul Apei

0

Compania „Apa Târnavei Mari” sărbătorește anul acesta Ziua Mondială a Apei – 22 martie, prin organizarea mai multor evenimente grupate sub titulatura „Drumul Apei”.

Operatorul regional îi invită pe elevii medieșeni să parcurgă „Drumul Apei”, în prezentări care surprind rolul apei în comunitate în cei 750 de atestare documentară a Mediașului, dar și circuitul actual al apei prin oraș. „Drumul Apei” este întregit cu o proiecție de fotografii din peșterile din România, cu o vizită la Stația de tratare și un simpozion pe tema apei. Ziua Mondială a Apei reprezintă un bun prilej pentru a iniția o serie de discuții, proiecte educaționale, având ca punct de plecare apa, cu scopul de a crește gradul de implicare al tinerilor în viața comunității.

Miercuri, 22.03.2017, începând cu ora 10:15, la sediul companiei, va avea loc prezentarea „Drumul apei” – o trecere în revistă a societății „Apa Târnavei Mari”, cu accent pe circuitul apei, de la captare și până la ieșirea din Stația de epurare.

Având în vedere că anul acesta Mediașul sărbătorește 750 de atestare documentară, al doilea punct din program este rodul colaborării cu Primăria Municipiului Mediaș – Muzeul Municipal. Astfel, muzeograf dr. Viorel Ștefu va susține prezentarea „Apa, omul și viața”, o incursiune prin istoria orașului, a planurilor de sistematizare și a diferitelor evenimente din Mediaș, care au avut apa în prim plan.

Al treilea punct din program este o colaborare cu Asociația de de Speologie, Ecologie și Turism Polaris MED, prin intermediul căreia aducem în față „Apa din adâncuri”, o proiecție cu fotografii realizate în diferite peșteri din România. La toate cele trei prezentări, publicul țintă este reprezentat de elevi de gimnaziu și cadre didactice, de la Școala „Hermann Oberth” și Școala Gimnazială nr. 4 din Mediaș.

Tot în cursul zilei de miercuri, în jurul orei 12.00, un grup de 23 de elevi însoțiți de un cadru didactic de la Școala Gimnazială „Cireșarii” vor vizita Stația de tratare din Mediaș.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ