Astăzi: Ziua Pompierilor din România și Ziua Informării Preventive

0

În acest an, pentru pompieri, data de 13 Septembrie, are o dublă semnificație: Ziua Pompierilor din România și Ziua Informării Preventive. 

Începând cu anul 2011, IGSU a identificat ca oportunitate de diseminare a informațiilor cu caracter preventiv, organizarea Zilei Informării Preventive, ori de câte ori data de 13 pică într-o zi de marți.

Pentru a sărbători Ziua Pompierilor din România, marți, 13 Septembrie,  începând cu ora 11.00, la sediul ISU Sibiu va avea loc un ceremonial militar, festivitatea de înaintare în gradul următor a cadrelor care s-au remarcat în activitate, premierea câștigătorilor concursurilor specifice, dar și premierea “Pompierului anului 2016”.

 Tot marți, în intervalul orar 12.00-15.00, sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din municipiul Sibiu şi subunităţile de intervenţie din Mediaş, Agnita, Miercurea Sibiului, Sălişte şi Avrig îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.

De asemenea, în zilele de 13 şi 14 septembrie vor fi organizate şi desfăşurate lecţii de informare preventivă în 8 unităţi de învăţământ din municipiul Sibiu.

Tot cu această ocazie, în data de 13 septembrie, se va organiza şi desfăşura, la radio, un concurs cu tematică specifică situaţiilor de urgenţă, în urma căruia, câştigătorii vor fi premiaţi cu detectoare autonome de fum de către E.ON România, în cadrul parteneriatului “Împreună pentru Siguranţă”.

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, cu sprijinul  E.ON România, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ