Atragerea de investitori in judetul Sibiu, prioritate a Centrului INFOBiz

0

sigla infobizCentrul INFOBiz a inițiat o acțiune de colaborare cu ambasadele a 17 state membre ale Uniunii Europene. Scopul acestui demers este de a iniția un dialog menit a deschide oportunități economice pentru România și respectivele țări. În acest sens au avut loc întâlniri cu atașații economici ai ambasadelor în cadrul cărora au fost stabilite anumite direcții de acțiune.
Centrul INFOBiz își propune să fie liantul dintre întreprinzători și autoritățile publice centrale și locale. Atragerea de investitori reprezintă un deziderat important al organizației, menit a crește gradul de competitivitate și a reduce decalajele economice și sociale care ne despart de celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Centrul INFOBiz, prin Direcția de Cercetări Economico-Sociale și Sondaje, va realiza în perioada următoare o cartografiere a nevoilor sociale, o radiografie socio-economică a fiecărei zone gestionate de administrațiile publice locale sibiene (comune și orașe). În baza acestor analize, Centrul INFOBiz va propune Consiliilor Locale un set de măsuri menite a încuraja investitorii să dezvolte proiecte în acea zonă. Aceste măsuri de încurajare a investițiilor vor fi promovate de către Centrul INFOBiz atât în mediu de afaceri intern cât și extern.

Lipsa de predictibilitate a sistemului fiscal și legislativ, măsurile guvernamentale luate fără o consultare reală a întreprinzătorilor sunt semne ale necesității existenței unui cadru de dialog susținut și a unei voci unitare a mediului de afaceri.

Dezvoltarea relațiilor bilaterale, în sensul convenit cu atașații economici ai ambasadelor prin promovarea comerțului, serviciilor și industriei, a transferului de cunoștințe și experiențe între părți, prin intermediul Centrului INFObiz, reprezintă unul dintre obiectivele majore ale organizației. Județul Sibiu se află pe primul loc în topul celor mai mari marje totale de profit înregistrate de companii în 2014, cu un nivel de 8%, peste media naţională de 6%, potrivit datelor Registrului Comerțului.

De asemenea, județul Sibiu are o rată a șomajului mai mică cu aproximativ 1% față de restul țării. Cu toate acestea, există discrepanțe de dezvoltare economică și socială între nordul județului, zona Hârtibaciului și municipiul Sibiu sau Mărginimea Sibiului.

„Atragerea de investitori, consolidarea mediului de afaceri existent, implementarea standardelor, principiilor și practicilor Responsabilității Sociale Corporatiste reprezintă acțiuni care vor contribui la echilibrarea diferitelor zone ale județului nostru din punct de vedere al dezvoltării socio-economice. Toate acestea vor genera competitivitate, locuri de muncă și bunăstare socială. Centrul INFOBiz va lansa în perioada următoare, prin adrese către reprezentanții administrației publice locale, invitația de a se alătura proiectului de cercetare a potențialului economic al zonei administrate și de a stabili împreună cadrul și măsurile necesare pentru atragerea de investitori în zonă“, a declarat Ciprian Faraon, președintele Centrului INFOBiz.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ