Campanie Nationala de Informare si Pregatire a Populatiei: „Nu tremur la cutremur”

0
jurnalul.ro
jurnalul.ro

La finele lunii ianuarie a avut loc la sediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă o conferinţa de presă pentru lansarea oficială a Campaniei Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei pentru „Nu tremur la cutremur”.

În cadrul conferinţei au fost prezentate materialele campaniei, realizate de specialiştii IGSU în colaborare cu experţi în domeniu şi parteneri din societatea civilă, în vederea informării, conștientizării și pregătirii populației pentru a se reacționa corect în situația producerii unui cutremur de magnitudine ridicată.

Astfel, în perioada următoare, acţiunile inspectoratului pentru situaţii de urgenţă vor urmări să atragă atenţia, în special, asupra modului de comportare al cetăţenilor în situaţia producerii unui seism.
Proiectul campaniei de informare și pregătire a populației pentru cutremur se bazează pe necesitatea transmiterii către populație a unui mesaj unitar, conținând informații corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Campania „Nu tremur la cutremur”se va desfăşura la nivel naţional, cu scopul principal de a informa corect cetăţenii cu privire la modalităţile prin care se pot proteja împotriva unui seism. În cadrul acesteia sunt aduse la cunoştinţa populaţiei informaţii despre măsurile de pregătire a locuinţei în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală şi a familiei pentru a face faţă unui seism, precum şi comportamentul care trebuie adoptat pe durata şi după producerea acestuia.

Grupul ţintă este reprezentat de copii şi adulţi atât din mediul urban, cât şi din cel rural, care pot fi expuşi unei astfel de situaţii. Obiectivele propuse în cadrul campaniei se referă la: Cunoaşterea riscurilor la care este expusă o persoană în momentul declanşării unui cutremur; Prezentarea modalităţilor de protecţie individuală şi colectivă în timpul cutremurului; Necesitatea pregătirii individuale şi colective; Importanţa educaţiei anti-cutremur.

Acţiunile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă au caracter permanent, cu scopul creşterii culturii de securitate şi asigurării climatului de siguranţă la nivelul comunităţilor.

Pentru detalii și informații accesați site-ul www.nutremurlacutremur.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ