Se colecteaza deseurile periculoase

0

deseuri periculoaseOperatorul de salubritate Eco-Sal a început luni prima campanie de colectare a deşeurilor periculoase şi a celor electrice şi electrocasnice, din acest an.

Aceasta se va desfăşura timp de două săptămâni, în prima etapă operatorul amplasând containerele mobile în cartierele cu blocuri, urmând ca apoi punctele de colectare să fie mutate în cartierele cu gospodării la case. Programul exact al campaniei poate fi consultat pe verso-ul calendarului distribuit de operatorul de salubritate la finalul anului 2014, pe pagina web www.eco-sal.ro, sau pe pagina din reţeaua de socializare Facebok,

„Îi așteptăm pe medieșeni să participe la campanie și să colecteze separat aceste deșeuri care le pot depozita gratuit la punctele puse la dispoziție. Acestea nu trebuie amestecate cu celelalte tipuri de deșeuri, având în vedere că procesul de reciclare diferă.”, a explicat Iosif Balog, directorul general al societăţii Eco-Sal.

Deșeurile periculoase, precum uleiuri alimentare folosite, vopsele, diluanți, detergenți, uleiuri de mașină uzate, lipici, adezivi, ierbicide, insecticide sau fungicide, se pot depozita gratuit în cadrul campaniei, dar și la Centrul pentru preluarea deșeurilor. În categoria DEEE-urilor, care trebuie depozitate separat, se încadrează toate aparatele electrice și electronice stricate sau nefolositoare în gospodării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ