Ciclism: Romania, tara cu doua echipe nationale la Turul Sibiului, ca urmare a conflictului intern

0

Pentru prima dată, două echipe naționale de ciclism din România se vor înfrunta la Turul ciclist al Sibiului, aceasta fiind o excepție de la regulament, aprobată de Uniunea Ciclistă Internațională, care a înțeles conflictul intern și nu a dorit să sufere sportivii noștri din această cauză, a declarat marți, într-o conferință de presă, Nicolae Ivan, directorul sportiv al competiției.

„Despre două echipe românești, nu ascundem că există unele diferende și unele probleme legate de Federația Română de Ciclism, dar Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) a ajuns la o concluzie înțeleaptă și a derogat cumva regulamentul internațional, care, la o asemenea competiție prevede doar participarea unei singure echipe naționale, spunând că sportivii nu trebuie să sufere din cauza unor diferende mai puțin sau mai mult elegante și a admis participarea ambelor echipe propuse de cei doi președinți. Pentru noi contează foarte mult sportul și sportivitatea”, a spus Nicolae Ivan.

Întrebat dacă acest conflict intern de la Federația Română de Ciclism afectează concursul de la Sibiu, directorul sportiv a răspuns: „Nu. Ne-am luat toate măsurile de precauție ca să nu avem surprize, iar singura chestie a fost cu echipele. Am fost în dilemă și uite că cei de la UCI au găsit soluția, zic eu corectă, într-un fel, ca să nu sufere sportivii.”

Practic, cele două echipe naționale ale României se vor bate pentru un loc cât mai bun, dar și pentru tricoul roșu al concursului, cel pentru cel mai bun ciclist român.

Mircea Romașcanu, câștigător al Turului României ca rutier, dar și ca antrenor al selecționatei sau al echipei Dinamo București, a fost desemnat antrenorul echipei naționale a României care va participa la ediția a IV-a a Turului ciclist al Sibiului, programat în perioada 17-20 iulie 2014, decizia fiind luată de Colegiul central al antrenorilor și aprobată de Consiliul director al Federației Române de Ciclism.

Lotul național al României antrenat de Mircea Romașcanu este format din Zoltan Sipos (Dinamo București), Daniel Crista (Bikexpert București), Tamas Csicsaky (Master Ski and Bike Tg. Mureș), Valentin Pleșea (Petrolul Ploiești), Adrian Nițu (Dinamo București), Alexandru George Stancu (Bikexpert București), Nicolae Țintea (Petrolul Ploiești).

Andrei Nechita, câștigător al Turului României ca membru al echipei naționale, în anul 2012, an în care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Londra, participă la Turul Sibiului în cadrul echipei italiene MG Kvis Trevigiani, cu care a semnat anul acesta un contract profesionist.

Mircea Romașcanu, considerat cel mai bun ciclist român, a câștigat de trei ori Turul României, a terminat pe locul 3 în clasamentul general în Cursa Păcii, veritabil campionat mondial pe etape pentru amatori în acea epocă, impunându-se și în Turul Turciei, Turul Bulgariei și în alte curse disputate pe plan internațional. Ca antrenor, Romașcanu a adus la victoria în Turul ciclist al României ultimul component al unei echipei românești de club, Dan Anghelache (Dinamo București), învingător în ediția din 2007.

Componența celeilalte echipe a României nu a fost anunțată de organizatori.

Românii au de înfruntat la Sibiu, concurenți de pe trei continente (Europa, Asia, America de Sud). În total, la Sibiu vor concura 147 de cicliști, membrii în 22 de echipe pro-continentale, continentale și naționale. Startul se va da pe 17 iulie, aceasta fiind cea mai prestigioasă competiție ciclistă de șosea din România, una dedicată în special cățărătorilor și mai puțin sprinterilor.

La finalul competiției, duminică se vor acorda tricourile de câștigător, premii în valoare de aproape 300.000 de EURO și 521 puncte UCI.

Turul Ciclist al Sibiului este cotat la categoria 2.1, ceea ce îl situează în top 5 al competițiilor cicliste de șosea din Europa de Sud-Est.

sursă text: http://www.agerpres.ro

Foto: (c) Isabela PAULESCU / AGERPRES FOTO
Foto: (c) Isabela PAULESCU / AGERPRES FOTO

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ