Claudiu Mureșan: Caut soluții pentru îmbunătățirea serviciilor medicale și a calității acestora (P)

0

Ca membru al Comisiei pentru Sănătate din Senat, dar și ca sibian, medieșean, locuitor al nordului județului, sunt preocupat de soluții pentru îmbunătățirea serviciilor medicale și a calității acestora.

În sprijinul populației din nordul județului Sibiu am susținut un memoriu adresat Ministerul Sănătății și ISU, care se referă la elementarul acces la servicii de urgență pentru deservirea populației din nordul județului Sibiu, zona Mediaș-Dumbrăveni.

De asemenea, de curând, pentru Slimnic și Dumbrăveni, am solicitat aprobarea a două substații ale Ambulanței, care, din păcate, nu au fost acceptate. Apreciez însă că dl. Raed Arafat m-a contactat pentru a-mi justifica refuzul formulat în comun de MS și ISU, prin existența unui echipaj SMURD, la Dumbrăveni și distanța redusă de Sibiu, pentru cazul Slimnic. Discuțiile pe aceste teme vor continua.

Zilele trecute am făcut însă o vizita la SAJ Ambulanța Sibiu. Îmi doream de mai mult timp să mă întalnesc cu conducerea acestei structuri, să văd cum pot ajuta la eficientizarea activitații acesteia. Am profitat de moment și am deschis discuția legată de o problema importantă reprezentată de lipsa medicilor la Ambulanța Mediaș. Atâta timp cât localități mult mai mici, ca de exemplu Făgăras sau Sebeș, au medici în echipele Ambulanța, nici de la Mediaș nu trebuie să lipsească acesti specialiști.

Din analiza datelor oferite de conducerea SAJ Sibiu rezultă următoarele:
• Echipajele SAJ au răspuns în anul 2020 la un număr de 2475 de apeluri din categoria ”cod roșu” în zona de nord a județului;
• Asistența medicală de urgență pentru nordul județului, cu o populație de peste 122.000 de locuitori este asigurată doar de echipaje de tip B2, fără medic de la Substația Mediaș sau de ambulanțe C2 (cu medic) de la Centrala Sibiu;
• Distanța între localitățile acoperite și Centrala Sibiu este între 60-100 km;
• Personalul Ambulanței Sibiu este, comparativ cu alte județe și cu nevoile concrete, cel mai redus;
• Este nevoie de înființarea unei linii de gardă pentru asistența de urgență și înființarea de posturi de medici specialiști urgențe pentru Ambulanța Mediaș;

Am propus conducerii SAJ Sibiu să conlucrăm cu autoritățile județene și locale, cu factorii de decizie, un plan de eficientizare a serviciilor de urgență, prin care să fie posibil ca medicii să fie cuprinși în schema de personal pentru ambulanța Mediaș.

Avem cu toții dreptul la tratament egal, la asistență medicală și siguranță, indiferent de localitatea din județ în care locuim.

Vă voi ține la curent cu următorii pași pe aceste subiect.

Claudiu Mureșan: Senator USR PLUS 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ