Claudiu Mureșan, senator PSD: ”Tratament stomatologic gratuit pentru copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist” (P)

0

Senatul a votat, ieri, în unanimitate, proiectul de lege inițiat de senatorul social-democrat Claudiu Mureșan care prevede tratamente stomatologice gratuite pentru copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist.

 Proiectul a fost depus la începutul lunii septembrie și a trecut cu succes de votul senatorilor, deschizând calea pentru o schimbare semnificativă în viața acestor copii speciali și a familiilor lor.

 În prezent, în România, peste 13.000 de copii sunt diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, iar accesul acestora la tratamentele stomatologice a fost adesea limitat din cauza cheltuielilor pe care le implică.

 Proiectul de lege votat, ieri, în Senat reprezintă un pas important în corectarea acestei nedreptăți.

El prevede ca acești copii speciali să beneficieze de tratamente stomatologice gratuite, la fel cum statul asigură acces gratuit la îngrijire stomatologică pentru elevi și studenți.

 Inițiativa legislativă a senatorului de Sibiu Claudiu Mureșan vine în sprijinul părinților și familiilor acestor copii, oferindu-le o ușurare financiară binevenită și garantând că sănătatea dentară a copiilor lor va fi în întregime protejată.U

Următorul pas este votul din Camera Deputaților, dar inițiatorul proiectului, senatorul Claudiu Mureșan, și-a exprimat încrederea că acesta va primi sprijinul necesar pentru a deveni lege.

Biroul de presă PSD Sibiu

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ