Claudiu Mureșan, senator USR PLUS: Facem drumuri, nu doar promitem! (P)

0

Facem drumuri, nu doar promitem!

În primele șase luni ale anului 2021, Compania de drumuri a folosit 373 de milioane de lei, reprezentând 60% din totalul fondurilor alocate pentru acest an, pentru întreținerea infrastructurii rutiere.

Din această sumă, pentru întreținerea covoarelor asfaltice CNAIR a cheltuit 178 de milioane de lei, reprezentând 107% din fondurile alocate în prima jumătate a anului 2021. Adică, au fost asfaltate mai bine de 520 km de drumuri din totalul de peste 1.000 prevăzuți pentru acest an.

“Întreținerea infrastructurii rutiere este la fel de importantă precum construirea de noi drumuri și autostrăzi. Dacă nu păstrăm în stare bună ce avem, va trebui să plătim asta cu vârf și îndesat pe viitor. Pe scurt, ideea e simplă: întreținem acum ca să nu reabilităm la anul”, declară ministrul Cătălin Drulă.

Reparațiile vor continua într-un ritm accelerat în 2021, pentru că România a ajuns să aibă peste 9.000 de km de drumuri cu durată de viață depășită. Iar Ministerul Transporturilor va solicita suplimentarea de la buget a fondurilor pentru întreținerea infrastructurii.

Claudiu Mureșan, senator USR PLUS

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ