Claudiu Mureșan, senator USR PLUS Sibiu: Ne bucură suportul oferit de specialiștii români în beneficiul pacienților din România (P)

0

Particip, de câteva luni, la discuții și dezbateri pe grupuri de specialiști în diverse domenii și sunt plăcut surprins de implicarea medicilor români plecați din țară în diferite aspecte ce privesc sistemul sanitar din România.

Marți, am avut plăcerea unei discuții profesionale cu doctorul Ionuț Gavăt, medic stomatolog din Franța. Absolvent al Facultății de Medicină Dentară UMF Iași, specializat în chirurgie-implantologie și urgențe stomatologice la Paris, dr.Ionuț Gavăt profesează de peste 15 ani în Franța, la Le Havre.

Dedicat profesiei, dar, ca mulți alți medici plecați, cu sufletul rămas în România, dr. Gavăt este parte din grupuri profesionale care concentrează medici români din Franța, pentru transfer de informații și suport reciproc. În perioada pandemiei au transmis autorităților române modele de bune practici pentru redeschiderea în siguranță a cabinetelor stomatologice.

Întrevederea s-a axat pe nevoile de reformă în medicina dentară din România, cu accent pe sisteme de calitate și accesibilitate pentru pacienți, adaptate conform practicilor din Franța și din alte țări europene.

Ca membru al Comisiei de sănătate publică din Senat, am dialogat pe subiectele propuse de medici specialiști români din Diaspora despre îmbunătățiri legislative ce vizează:

– Facilitarea instalării echipamentelor de radiologie dentară în cabinetele practicienilor
– Sistemul de calitate în tratamentele orale, pe modelul francez
– Importanța programelor profilactice și a sănătății orale a populației

Ne bucură suportul oferit de grupurile de specialiști români, prin transfer de informații și bune practici, pentru a aduce îmbunătățirile necesare pe care le vom transpune în realitate, în beneficiul pacienților din România.

Claudiu Mureșan, senator USR PLUS

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ