Cum verifici cel mai usor daca masina are kilometri reali sau daune ascunse?

0

Claudiu a verificat VIN-ul unei masini pe Google si a descoperit ca masina pe care o gasise la vanzare a avut kilometrajul dat inapoi cu circa 65.000 de km. In plus, masina a suferit mai multe interventii la caroserie pe care vanzatorul nu le-a declarat in anunt.

In anunt, masina este prezentata ca fiind intr-o „stare perfecta de functionare”, iar vanzatorul spune ca accepta orice test.

www.vezicatface.ro
                                                                                www.vezicatface.ro

Cum este masina in realitate?

Claudiu, un utilizator VeziCatFace.ro a gasit zilele acestea un anunt de vanzare interesant. Inainte de a vedea masina a decis sa o verifice printr-o simpla cautare pe Google a VIN-ului. Printre rezultate s-a numarat si un raport fizic de evaluare realizat de o companie specializata.

raport de evaluare second hand 2
www.vezicatface.ro

Inspectia a fost realizata pe 29 Iunie 2015, iar astazi suntem in 17 August 2015, adica au trecut fix 50 de zile. In acest timp, masina a fost pusa la vanzare cu un rulaj mai mic decat cel constatat la inspectie.

Astfel, daca la sfarsitul lunii Iunie kilometrajul era de 213.577 de km, acum la mijlocul lui August, kilometrajul prezentat in anunt este de 148.000 de km, cu 65.000 de km mai mic.

Folosind calculatorul de pret corect al VeziCatFace.ro, am calculat ca diferenta de pret castigata de vanzator in urma reducerii kilometrajului de la 213.000 km la 148.000 km este de cel putin 500 de euro.

Inspectia fizica a scos la iveala 18 daune exterioare si interioare

Pe langa rulajul masluit, din raportul de evaluare reiese ca masina mai are si 18 daune exterioare si interioare nedeclarate in anunt.

raport de evaluare second hand
www.vezicatface.ro

Gravitatea acestor daune nu este una majora, iar masina este probabil mai mult decat OK. Daunele existente se afla mai mult la nivelul caroseriei si sunt relativ normale.

In acelasi timp insa, faptul ca nu s-a mentionat nimic in anunt despre interventiile realizate la nivelul caroseriei poate reduce increderea in vanzator. De asemenea, rulajul dat inapoi este un punct in minus la capitolul onestitate.

In urma articolului de saptamana trecuta in care va indemnam sa verificati VIN-ul masinii inainte de a cumpara, am primit mai multe mesaje de la utilizatori. Unele dintre acestea au fost cu titlu de intrebare sau multumire, dar altele au fost mai putin „iubitoare” ca sa zicem frumos.

Una peste alta, noi ne-am facut, ne facem si o sa continuam sa ne facem treaba in continuare, adica vom incerca sa va ajutam sa cumparati sau sa vindeti o masina corect si inteligent.

Sursă foto & text: www.vezicatface.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ