Diaverum Mediaș s-a alăturat proiectului Diaverum for Challenge 2023! ❤️

0

Echipa Diaverum Mediaș a ieșit duminică (24 octombrie 2023) din cotidianul zilnic și s-a bucurat câteva ore de mișcare în aer liber.

Natura este foarte generoasă și uneori este destul de dificil să alegi un loc anume, pentru că toate sunt atrăgătoare.

Votul unanim a fost de această dată pentru Via Transilvanica, un proiect care social, prin care comunități întregi care se aflau pe cale de dispariție, primesc un nou sens și o posibilitate de dezvoltare economică printr-un tip de turism făcut în tihnă, în care actorul principal, drumețul, nu are nevoie de lux, se mulțumește cu lucruri de bază și știe să aprecieze valoarea produselor locale, are respect pentru programul de lucru al oamenilor din comunități, este curios și binevoitor.

„Drumul care unește” a câștigat în acest an cea mai mare distincție europeană în materie de patrimoniu.

Am pornit din Mediaș – unul din cele șapte orașe – cetate, oraș săsesc, cunoscut și sub numele de „Cetatea Soarelui”, borna SB 056.

Am intrat în pădure și am urmărit marcajele specifice „drumului care unește”. Multe descrieri prin pădure nu sunt necesare, fiindcă traseul este extrem de bine marcat, nu sunt nevoie de specificații speciale, doar că aceste treceri prin Colinele Transilvaniei împădurite oferă un sentiment plăcut, de libertate și timp de meditație.

Ne-am bucurat de priveliști depsebite, cu mici opriri pentru hidratare și o mică gustare. După aproximativ patru ore, am ajuns la borna SB 040, amplasată în localitatea Richiș – recunoscută și sub numele de satul multinațional din județul Sibiu.

Situat în imediata apropiere a satului Biertan, Richiș a reușit în ultimul timp să determine oameni originari din Olanda, Germania, Marea Britanie sau Elveția, să își părăsească țara natală pentru a descoperi un stil de viață „ca la țară”, adică simplu, dar nelipsit de farmecul aparte.

Marcajul Via Transilvanica ne-a oferit sentimentul unei plăcute plimbări la umbra pădurii de fagi, timp de aproximativ 16 kilometri, cu contraste deosebite între soare și umbră.

#diaverum4Helth23!
Diaverum for Challenge 2023! ❤️

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ