Esența Zilei, by Cosmin Chelcea (12.03.2021)

0

Obiectiv Media vă invită să citiți Esența Zilei, by Cosmin Chelcea.

Mai jos, jurnalul de astăzi: SEMI-VIAȚA

Trăim pe de-a întregul sau pe jumătate? Respirăm cu bucurie sau luăm aer cu porția? Zâmbetele schițate sub măști se văd doar la colțul ochilor. Cum e cu semi-traiul din ultimul an? Cum anihilăm vir-sul din lume și vir-șii instalați în mințile noastre?
🔴
Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a lansat campania ”Vinerea Verde”, pentru încurajarea utilizării transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice. Prin această iniţiativă se dorește reducerea poluării cauzate de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.
Bună inițiativa. Printre primele măsuri luate în vreme de pandemie, care să-l încurajeze pe cetățean să-și lase mașina acasă și să meargă pe jos, să facă mișcare, să semi-respire un fel de semi-aer, sau să se înghesuie în mijloacele de transport în comun, unde înghesuiala este permisă, că doar nu e după ora 22:00.
🔴
Printre primii care au vrut să dea exemplu pozitiv s-a arătat chiar primul ministru care a mers pe jos de acasă până la Guvern. Pentru că nu toți miniștri s-au arătat interesați și au preferat mașina cu girofar, acesta a spus: ”Sunt convins că în lunile următoare vor veni pe jos cu toții”. Deci, o să-i certe șeful? Sau se bazează pe puterea propriului exemplu?
🔴
De la evenimentele din decembrie 1989 tot încercăm să aflăm cum arată teroriștii și dacă au fost printre noi. Cică mai sunt încă. Primul ministru a făcut o declarație tranșantă, citată de Digi24.
Florin Câțu a spus că acțiunile celor care se împotrivesc va_cinării și purtării măștii sunt similiare cu ale teroriștilor. Ne-am înțeles? Adică… ce am înțeles?
🔴
Și acum ceva despre imensa „inteligență românească”. În legătură cu cazul ”Onești”, unde au fost uciși cei doi muncitori luați ostatici de fostul proprietar al apartamentului. Au ieșit la iveală detalii despre „profesioniștii” pe care statul se bazează (cam în toate domeniile e la fel, unde au ajuns pe criterii politice sau pile).
Polițiștii au căutat pe internet procedura în cazul luării de ostatici…
Bine că nu s-au uitat la filmele cu Bruce Willis. Măcar din titlul lor, aflau cum să faci să fii ”greu de ucis”.
De asemenea, s-a făcut publică informația potrivit căreia polițiștii aveau chiar și cheia apartamentului, dar nici măcar nu au încercat să o folosească. Au spart ușa după un timp … cu un berbece – operațiune zgomotoasă și care a luat ceva timp.
Desigur, nu toți polițiștii din țară sunt la fel de ciudați, precum cei din Onești implicați în acest caz. Sunt mulți în sistem care fac cinste uniformei și misiunii pe care și-au asumat-o.
Viețile celor doi muncitori, nu mai pot fi însă dăruite înapoi. Măcar pentru dreptate, mulți de acolo ar trebui să răspundă iar restul, să învățăm din asta și să schimbăm mentalitatea…
În rest? Cum e cu weekend-ul? Mai semi-trăiți?
Sunt Cosmin. Bună dimineața, Oameni. Pe mâine

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ