Jandarmeria Sibiu asigura ordinea publica, cu ocazia partidei Gaz Metan – C.S.M.S. Iasi

0

Jandarmeria Sibiu angrenează numeroase echipaje de ordine şi siguranţă publică, în data de 04.08.2014, pentru desfăşurarea în condiţii de securitate a unei competiţii sportive în cadrul Ligii I de fotbal din campionatul României.
Luni, 04.08.2014 începând cu ora 17.00, mai multe echipaje din cadrul Jandarmeriei Sibiene, sprijinite de efective ale Grupării Mobile de Jandarmi Braşov vor fi destinate pentru asigurarea ordinii publice cu ocazia meciului de fotbal dintre echipele: Gaz Metan Mediaş – C.S.M.S. Iaşi. Competiţia sportivă se dispută cu începere de la ora 18.30 pe stadionul municipal Mediaş, fiind considerată o partidă cu un grad mediu de risc.

În ziua meciului începând cu ora 17.00, traficul auto şi pietonal în zona stadionului va fi restricţionat. În zona arenei sportive vor avea acces doar persoanele care au documente de acces în stadion şi riveranii. Accesul publicului în stadion va avea loc într-un timp suficient faţă de ora începerii – avându-se la dispoziţie intervalul orar 17.00 – 18.30. La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, cetăţenii au obligaţia de a prezenta: documentele de acces şi actele de identitate; materialele de publicitate vizuală pe care intenţionează să le introducă în arena sportivă.

La manifestările sportive, conform legislaţiei în vigoare sunt interzise: pătrunderea în incinta bazei sportive fără documente de acces; sub influenţa băuturilor alcoolice; consumul acestora; refuzul supunerii la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de către forţele de ordine; aruncarea cu obiecte de orice fel, cu substanţe corozive ori care murdăresc; participarea la scandal; folosirea injuriilor în limbaj, cuvinte sau expresii jignitoare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători ori a bunurilor acestora.

Pentru evitarea oricăror incidente, recomandăm suporterilor să respecte regulile stabilite de organizatori şi să solicite, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin direct prin intermediul echipajelor de Jandarmerie, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă “112”.

Jandarmii sibieni, în cooperare cu reprezentanţi ai Poliţiei municipiului Mediaş, I.S.U. Sibiu şi ai societăţilor specializate de protecţie şi pază contractate de clubul organizator sunt prezenţi în zona imediată şi apropiată locurilor de desfăşurare a manifestărilor sportive şi asigură condiţiile de securitate pentru toţi participanţii.
Jandarmii vor acţiona pentru prevenirea faptelor de natură infracţională şi contravenţională, intervenind în cazul în care ordinea publică va fi tulburată.

Odată cu începerea noului sezon competiţional, conducerea Jandarmeriei Sibiu adresează mulţumiri suporterilor cluburilor de fotbal şi de baschet „Gaz Metan” Mediaş pentru modul civilizat în care şi-au susţinut echipa favorită. Suporterii au dat dovadă de fairplay, în sezonul trecut nefiind sancţionat nici un spectator pentru comportamente violente, promovând astfel mesajul Jandarmeriei Române – „Alege să fii fair play – spune Nu Violenţei!”.

LPF 2008 - DINAMO - CRAIOVA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ