Limbajul imaginilor din vis, un mijloc de cunoaștere a misterelor sufletului

0

Visătorul este acea persoană cu înclinații spre meditație și reverie, și pentru care visarea este întotdeauna ceva interesant. Un astfel de om caută să afle semnificația viselor pe care le are în timp ce doarme și o raportează la el însuși. Prin vis el realizează un mod de comunicare la fel cum un scriitor poate realiza comunicarea prin scris. Indiferent de educație sau de sfera socială din care face parte, pentru om visul poate fi ceva unic și interesant deoarece el dorește să experimenteze o asemenea aventură a conștiinței sale. Visul reprezintă o manifestare a subconștientului și poate incita prin interpretarea lui pozitivă sau negativă, poate schimba starea de spirit în funcție de situație. Pentru cei care vor să afle valoarea simbolică a unor vise pot citi despre acestea în dicționarul de vise DreamGeek.ro. Imaginile din vis alcătuiesc scenarii în care visătorul poate fi chiar personajul principal sau în orice caz poate semnifica ceva ce are legătură cu acesta.

Se poate spune că limbajul viselor reprezintă o limbă secretă cunoscută doar de anumite persoane și care apare ca o limbă sacră a culturii. Este vorba despre niște interpretări ale unor simboluri care apar în vis, despre un limbaj destul de complex care trebuie descifrat. Visul cuprinde numeroase semne și simboluri care trebuie analizate și interpretate, toate acestea sunt oferite de mintea celui care le visează și apoi pe care încearcă să și le amintească cât mai exact și să le povestească. Visătorul poate fi impresionat de multe ori de visele sale, deoarece evenimentele i se întâmplă chiar lui și nu reușește foarte ușor să se detașeze de ele. Uneori are chiar tendința de a povesti și repovesti un anumit vis care l-a marcat și care în viziunea sa înseamnă ceva important.  Visătorul poate îndeplini mai multe roluri și anume: poate fi actor și spectator în visul lui, iar apoi când se trezește el devine povestitor.

În timpul somnului omul poate visa diferite evenimente, poate avea o imagine modificată a unor lucruri, poate fi în situații foarte diferite comparativ cu cele pe care le are în viața de zi cu zi. Visele sunt un mod de cunoaștere a unor lucruri ascunse, de aceea au devenit o atracție captivantă pentru oricine, semnificația lor fiind considerată foarte interesantă. Specialiștii consideră visul ca fiind o stare intermediară între somn și veghe și un fenomen al somnului care merită să fie analizat. Limbajul viselor nu este înțeles și cunoscut de oricine, constă în alinierea unor simboluri și descifrarea lor prin logica mentalului popular. Sunt vise care se interpretează exact cum sunt, altele sunt interpretate în opoziție, etc. Se spune de exemplu că verdele este o culoare benefică în vis, astfel: dacă visezi un câmp verde înseamnă că ai să ai o viață bună, iar dacă visezi iarbă verde poți avea o sănătate bună și o viață lungă.

Iată semnificația culorilor în vis:

  • Albastrul este o culoare destul de rece care înseamnă armonie; poate fi interpretat și ca un drum al infinitului, al irealității, care trimite spre supranatural. Albastrul și roșul pot fi un semn al eroului, iar albastrul cu alb poate sugera detașare.
  • Violetul este reculegere.
  • Albul reprezintă puritate, lupta împotriva morții.
  • Roșul este agresivitate, îndeamnă spre acțiune, spre vigilență, neliniște.
  • Verdele este încredere, bogăție materială și spirituală.
  • Rozul este imaginea sufletului, semnifică regenerarea, poate semnifica iubirea paradisiacă.
  • Portocaliul poate semnifica revelația iubirii sau din contră desfrâul.
  • Cenușiul este o culoare a doliului.
  • Galbenul este bucurie, o culoare a veșniciei. Galbenul asociat cu apusul soarelui poate semnifica moartea. Dacă este asociat cu aurul este bine pentru că semnifică bogăție, strălucire, fericire, dragoste.
  • Negrul este depresie, pesimism, pasivitate copleșitoare, melancolie și chiar doliu. Această culoare în vis te atenționează să fi prudent, să acționezi cu înțelepciune.

Numerele în vis au anumite semnificații și anume: 1 înseamnă egoism, 2 este echilibru, 3 reprezintă schimbarea, 4 este unitatea, 5 este trecerea, 6 reprezintă libertatea, 7 semnifică bunăstarea, 8 este echilibrul, 9 poate fi nehotărârea, 10 este spaima, 11 reprezintă oboseala, iar 12 este interpretat ca fiind destinul.

În oracolul popular de vise este prezentată semnificația viselor pe înțelesul tuturor. De exemplu anumite stări sufletești pot fi înțelese prin vise și culori. Dacă visezi cer roșu înseamnă că vei fi neliniștit. Dacă visezi grâu verde înseamnă că va ploua. Dacă visezi haine galbene-aurii te vei îmbogăți. Ochi albaștri în vis semnifică bucurie. Dacă visezi flori albe înseamnă petrecere. Arborele verde este semn de bogăție neașteptată. O rază de soare în vis este un semn foarte bun. Iarba verde în vis trebuie să fii prudent. Florile cu petale roșii semnifică o nouă dragoste. Cerul cu stele înseamnă oboseală, insomnie și nopți albe. Ața roșie în vis prevestește că te vei îndrăgosti curând, vei iubi și vei fi iubită.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ