MECEFF „7+1”, intre 1-5 septembrie la Medias

0

sigla meceff 2015Competiţia MECEFF „7+1”, ajunsă la a V-a ediţie, a devenit deja o tradiţie pentru România şi, în special, pentru Mediaş. Întregul festival este o marcă originală a municipiului aflat pe râul Târnava Mare, fiind totodată şi cel mai aşteptat eveniment al anului de către medieşeni.

Tradiţia îşi spune deja cuvântul la Mediaş şi îi determină pe locuitorii cetăţii luminii să se identifice în mod direct cu acest eveniment cultural de talie internaţională. De la an la an, se poate observa un adevărat ascendent pe graficul cultural al municipiului Mediaş şi, de asemenea, se pot regăsi din ce în ce mai mulţi simpatizanţi ai brand-ului MECEFF „7+1”.

Competiția MECEFF „7+1” reușește să prezinte spectatorilor români și să dea un plus de valoare celor mai noi filme, câștigătoare ale premiilor naționale în șase tări central europene cu o mare tradiție cinematografică: Austria, Cehia, Polonia, Slovacia, Slovenia, și Ungaria, cărora li se alatură Romania-noul film românesc situându-se mai mult decât justificat în acest context special de vecinătate geografică și culturală.

Austria va intra în competiție cu „Valea întunericului” / „Das Finstere Tal”, un western european al regizorului Andreas Prochaska.

Reprezentantul Poloniei în competiţia MECEFF „7+1” este filmul „Dumnezeii”/„Bogowie” regizat de Łukasz Palkowski.

România, ţara gazdă, va intra în concurs cu un film de valoare al anului 2014, „Quod erat demonstrandum” („Q.E.D.”), regizat de Andrei Gruzsniczki după un scenariu propriu.

Regizorul Ladislav Kabos va reprezenta Slovacia prin filmul „Toţi copiii mei” / „Všetky moje deti”.

Din Slovenia vine filmul regizat deRok Biček: „Duşmanul de clasă”/„Razredni sovražnik”, o dramă care suprinde relațiile tensionate dintre elevi și noul profesor de limba germană, ce are o metodă de predare rece şi intelectuală.

„Oraşul câinilor”/ „Fehér isten”, câştigătorul marelui premiu al secţiunii Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes 2014 este propunerea Ungariei pentru competiția MECEFF „7+1”, 2015.

Datorită succesului înregistrat de cele patru ediții anterioare MECEFF “7+1”, începând cu ediția jubiliară, a V-a, organizatorii au decis realizarea unui follow-up al festivalului desfășurat la Mediaș.

Astfel, în perioada 24-27 septembrie, la Muzeul Municipiului București, se va desfășura MECEFF “7+1” la Bucuresți, manifestare în cadrul căreia vor fi aduse spre vizionare 7 dintre filmele tematice prezentate la Mediaș, precum și Marele Premiu MECEFF “7+1”, 2015.

De asemenea, două dintre expozițiile festivalului: “Francezi și români în Marele Razboi”, oferită de Institutul Cultural Francez și “(Ne)liniștea dinaintea furtunii”, realizată cu sprijinul Forumului Cultural Austriac, vor fi organizate atât la Mediaș, în perioada 01 – 05 septembrie, cât și la Muzeul Municipiului București, între 24 și 27 septembrie.

MECEFF “7+1” – Mediaş Central European Film Festival “7+1”este organizat de Ecran Cinema Management, Primăria Municipiului Mediaş prin Direcţia Pentru Cultură, Ministerul Culturii, CNC, ICR, A.D.I. Regiunea Tarnavelor.

program meceff 2015

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ