Mediașul sărbătorește Ziua Națională a României!

0

Municipalitatea medieșeană îi invită pe medieșeni în data de 1 Decembrie 2017, de la ora 12:00, în Piața Corneliu Coposu, pentru a sărbători împreună Ziua Națională a României, la 99 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România în anul 1918.

Spectacolul folcloric susținut de către artiști locali și binecunoscuta interpretă Veta Biriș, fanfara militară, parada cu cai, lansarea de carte a autorilor Romeo Stoia, Liviu Pintican Iuga coordonată de către prof. Hellmuth Knall, sunt câteva dintre elementele pregătite în program pentru toți cei prezenți la acest eveniment important pentru români.

Anul acesta, pentru a completa seria proiectelor dedicate aniversării orașului medieval, se va dezveli, la ora 13.30, în holul Primăriei, un ansamblu de plăci comemorative cu primarii Mediașului începând din anul 1559 și până în prezent.

Activitățile pentru ziua de 1 Decembrie vor începe la ora 12:00 cu programul artistic, vor continua cu momente culturale și vor culmina la ora 14:30 cu manifestările tradiționale: slujbă religioasă, depuneri de coroane și parada militară pregătită de unitățile de profil. Toate acestea vor avea loc în Piața Corneliu Coposu.

Sunt așteptați în această zi de mare sărbătoare reprezentanți ai Instituției Prefectului și ai Consiliului Județean Sibiu, ai instituțiilor de învățământ, ai societăților comerciale și ai administrației publice locale, respectiv zonale.

Programul manifestărilor:

Program artistic în Piața Corneliu Coposu:

Ora 12:00

Costel Popa
Ansamblul folcloric ,,Cununa Blăjelului’’
Ansamblul folcloric ,,Doina Dîrlosului’’
Ansamblul folcloric ,,Purtata’’
Veta Biriș

Program cultural în Sala de ședințe ,,Daniel Thellmann’’

12.30 – Lansare de carte: „Mediașul și personalități medieșene oglindite în filatelia locală și națională“. Autori Romeo Stoia și Liviu Pintican Juga, coordonator Helmuth Knall
13.30 – „Dezvelirea unui ansamblu de plăci comemorative cu primarii Mediașului începând cu anul 1559 și până în prezent“
Ceremonial militar și religios în Piața Corneliu Coposu:
Ora 14:30
Începerea ceremoniei militare
Prezentarea onorului
Salutul Drapelului
Intonarea Imnului Național al României
Oficierea Serviciului Religios
Rostirea de alocuțiuni de către oficialitati
Depuneri de coroane
Realizarea dispozitivului de defilare
Defilarea detașamentelor militare

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ