Oricine poate fi voluntar duminica la Blajel, la amenajarea si vopsirea scolii speciale pentru copiii din pesteri

0

copii blajel pesteriÎn Blăjel pe dealuri, trăiesc 8 familii de ţigani, în cocioabe, sub pământ. Am vrea, nu-i aşa, adulţii să lucreze şi copiii să înveţe la şcoală. Dar e greu de sub pământ.

Şi atunci, Romaniahjelpen Vestlandet din Norvegia a cumpărat un container sanitar, cu duşuri şi chiuvete de spălat copii şi rufe. Love Light Romania a amenajat terenul de pe deal, unde în curând Crucea Roşie Austria va aduce 9 containere de locuit. ContainerDorf.

„Noi putem contribui în planul asta de reabilitare a oamenilor, dacă ajutăm la amenajarea şi vopsirea şcolii speciale, care va fi formată din două căsuţe de lemn, unite sub un acoperiş comun. Nevoie de bărbaţi pentru lucrări de tâmplarie, de unelte de toate felurile, de femei pentru amenajarea şi decorarea interioară şi pentru inaugurarea containerului sanitar prin pregătirea copiilor pentru prima zi de şcoală. Da, să-i spălăm şi să învăţăm mamele noţiuni de igienă. Şi mai nevoie de oricine poate să vopsească căsuţele interior-exterior cu o pensulă. Tot atunci, sperăm să ne facă cineva, tuturor, un gulaş uriaş la faţa locului. Sună distractiv, dar e şi util tare”, transmit reprezentanții I Love Mediaș.

„Schimbă ceva. Toată lumea e invitată”, este inițiativa fondatorului I Love Mediaș, Kadar Tamaș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ