Pasapoartele vor fi livrate prin Posta Romana, de la 1 aprilie

0
www.libertatea.ro
www.libertatea.ro

Începând cu data de 1 aprilie 2015, paşapoartele simple electronice vor fi expediate la domiciliul/reşedinţa solicitantului, la cererea acestuia, prin serviciul de curierat rapid al Poştei Române.

Tariful de expediere a documentelor de călătorie este de 7,97 lei şi se achită la primirea paşaportului.

Solicitanţii trebuie să-şi exprime opţiunea, prin completarea formularului de livrare a paşaportului prin C. N. Poşta Română S.A., în momentul depunerii cererii pentru eliberarea paşaportului simplu electronic la ghişeul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, din cadrul Instituţiei Prefectului-Judeţul Sibiu.

În ziua în care Poşta Română va prelua paşaportul emis de Direcţia Generală de Direcţia Generală de Paşapoarte, destinatarul va primi automat un SMS cu numărul documentului de transport (AWB) care va însoţi plicul cu paşaportul şi va fi informat că livrarea se va efectua prin Prioripost, serviciul de curierat rapid al Poştei Române. În ziua livrării, destinatarul va fi contactat telefonic pentru a i se comunica mai multe detalii.

Dacă în termen de cinci zile lucrătoare de la primirea SMS-ului de notificare a livrării destinatarul nu este găsit acasă, paşaportul va fi returnat la sediul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Judeţean din raza de domiciliu / reşedinţă a destinatarului.

Amănunte despre taxele şi documentele necesare pentru eliberarea paşapoartelor sunt publicate pe www.prefecturasibiu.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ