Politistii locali medieseni atrag atentia asupra tulburarii ordinii si linistii publice, in special pe timpul noptii

0

În ultima perioadă Poliţia Locală Mediaş a primit mai multe sesizări adresate în scris, telefonic, cât şi pe e-mailul Poliţiei Locale la „sesizari@politialocalamedias.ro” cu privire la tulburarea ordinii şi liniştii publice pe raza municipiului, în special pe timpul nopţii. În mod frecvent aceste sesizări se referă la conturbarea liniştii publice în parcuri, pe stradă dar şi în imobile de locuinţe, prin utilizarea de aparatura muzicală atât pe domeniul privat cât şi din autoturisme aflate pe domeniul public, precum şi prin organizarea de petreceri cu caracter privat, organizate în localuri publice, fără aviz emis de Primăria Mediaş pentru desfăşurarea acestora, în afara intervalului orar aprobat prin prevederile legale.

„Precizăm că prevederile legale aplicabile în mod unitar pe raza municipiului Mediaş sunt cele prevăzute la art.2. pct.25, 26, 27. Din Legea nr.61/1991. rep, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, care stipulează următoarele:

pct.25 – „tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;

pct.26 – „tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora”;

pct.27 – „organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatura muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban”.

„Nerespectarea celor prezentate anterior se sancţionează cu amendă contravenţională în cuantum cuprins între 200 şi 1000 lei pentru contravenţia prevăzută la pct.25. şi cu amendă contravenţională în cuantum cuprins între 500 şi 1.500 lei, pentru contravenţiile prevăzute la pct. 26, 27, în conformitate cu prevederile art.3 lit. b, c. din acelaşi act normativ”.

„După orele 22,00, activitatea de menţinere a liniştii şi ordinii publice este coordonată de Poliţia Municipiului Mediaş, fapt pentru care pentru orice probleme de această natură, vă rugăm să sunaţi atât la Dispeceratul Poliţiei Locale Mediaş, la numărul de telefon: 0269/841394, cât şi la numărul de telefon: 0269/841212 (Poliţia Naţională) sau cel de urgenţă: 112 (număr gratuit)”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ