Primăria Mediaș contestă hotărârea judecătorească prin care este obligată să plătrească daune de 17.000 euro

1

Primăria Mediaș va ataca hotărârea judecătorească prin care este obligată să plătrească 17.000 euro unei fetițe mușcată de un câine maidanez, în 2019, pe strada Sinaia din oraș.

Într-un răspuns transmis Obiectiv Media în urma unei solicitări de presă asupra căreia voi reveni zilele acestea pe larg, municipalitatea confirmă calea de atac, motivând faptul că era un câine adoptat de către locatari, care îl hrăneau și îl îngrijeau.

Referitor la incidentul petrecut în urmă cu doi ani, acesta este unul regretabil, dar trebuie menționat faptul că fetița a fost mușcată de un câine adoptat de către locatari, care îl hrăneau și îl îngrijeau, așa cum reiese în mod cert din declarațiile martorilor oferite în cadrul procesului. Cetățenii care își asumă adoptarea unor animale fără stăpân trebuie să cunoască și să fie responsabili în ceea ce privește riscurile care pot decurge din această acțiune. Cu privire la hotărârea judecătorească pronunțată de Tribunalul Sibiu în dosarul cu nr 2592/85/2019, vă facem cunoscut faptul că aceasta nu este definitivă, urmând ca municipalitatea să formuleze cale de atac împotriva hotărârii„.

Hotărârea Tribunalului Sibiu

„Obligă pârâta Unitatea Administrativ Teritorială Mediaş la plata către reclamanţi a echivalentului în lei la cursul BNR din data plăţii a sumei de 12.000 euro, cu titlu de daune morale pentru prejudiciul produs minorei L.E., precum şi a echivalentului în lei la cursul BNR din data plăţii a sumei de 5.000 euro, cu titlu de daune morale pentru prejudiciul produs reclamanţilor LC şi LPI, sume ce vor fi actualizate cu dobânda legală de la data scadenţei (rămânerea definitivă a hotărârii) şi până la data plăţii efective,” se arată în decizia Tribunalului Sibiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ