Programul Lapte si Corn, este pregatit in judetul Sibiu

0

Noul an școlar îi va întâmpina pe elevi cu laptele și cornul pregătite. Reprezentanții Consiliului Judetean Sibiu au semnat contractul de furnizare cu Asocierea Achizitie si Dezvoltare SRL si SC Friesland Campina România SA, câștigătoare a licitației desfășurate luna trecută în sistemul SEAP. Denumirea oficială a programului este’ Furnizarea si distributia produselor lactate si de panificatie pentru copiii prescolari din grădinitele de stat si private cu program normal de 4 ore si elevii din clasele 0-VIII din învățământul preuniversitar de stat si privat din judetul Sibiu, pentru anul scolar 2014-2015′.

Contractul are o durată de 177 zile, corespunzătoare numărului de zile de școală, în perioada 15 septembrie 2014 — 19 iunie 2015, iar produsele se vor furniza unui numar de 43.410 elevi si prescolari din judetul Sibiu. Pretul per pachet lapte/ corn este de 0,79 lei fara TVA, ceea ce duce la o valoare totală ce depășește puțin 6 milioane de lei fără TVA. Estimările inițiale se situau la 7,2 milioane lei, adică 1,17 lei / copil/zi.

‘Dorim ca tot ceea ce tine de viata de zi cu zi să funcționeze din ce în ce mai bine în județul Sibiu, de aceea am deschis mai devreme procedura de licitatie pentru ca toate aspectele să fie rezolvate din timp, iar aceste produse să fie furnizate chiar din prima zi de școală. Mai mult, am reușit ca prin sistemul de licitație electronică să facem o economie de peste un milion de lei’, declară Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Potrivit contractului, asocierea câștigătoare va furniza zilnic fiecărui elev și preșcolar câte 200 ml de lapte UHT pasteurizat, având minimum 1.8% grăsime, iar produsul de panificatie va fi ambalat individual, în ambalaje de 80 grame/ elev. Contractul mai conține și un grafic de livrare după care asocierea va asigura transportul si distributia zilnică sau bisăptămânală a produselor la fiecare scoala sau grădinită din judetul Sibiu.

lapte-corn

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ