Proiect nou inițiat de senatorul Claudiu Mureșan. Tratamente stomatologice gratuite pentru copiii cu Tulburări din Spectrul Autist

0

Senatorul sibian Claudiu Mureșan, a depus în circuitul legislativ un proiect de lege cu scopul de a asigura accesul gratuit la tratamentele stomatologice pentru copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist.

Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, senatorul Claudiu Mureșan și-a exprimat angajamentul față de această cauză vitală, subliniind importanța îngrijirii orale pentru toate categoriile de pacienți.

Știm cu toții că îngrijirea orală este esențială pentru sănătatea noastră și că toți avem nevoie de tratament stomatologic. Pentru copiii cu autism însă, tratamentul poate fi o experiență dificilă și traumatizantă, iar pentru părinți, un efort financiar greu de suportat,” a declarat senatorul Claudiu Mureșan în postarea sa. „Costurile îngrijirii și tratamentului unei persoane diagnosticate cu tulburări din spectrul autist sunt deja foarte mari, ceea ce face ca accesul la îngrijirea stomatologică de calitate să devină și mai dificil de suportat„.

Senatorul Mureșan a subliniat, de asemenea, dimensiunea actuală a problemei, menționând că „astăzi, în România, peste 15.000 de persoane, dintre care 13.000 copii, au fost diagnosticate cu tulburări din spectrul autist.”

România trebuie să aibă grijă de acești copii și să ajute familiile lor să le poată asigura îngrijirea de care au nevoie. Voi face tot ce pot ca acest lucru să se întâmple,” a adăugat Claudiu Mureșan.

Proiectul de lege propus de senatorul Claudiu Mureșan se află acum în procesul legislativ și urmează să fie dezbatut în comisiile parlamentare.

Dacă va fi adoptat, acesta ar putea avea un impact semnificativ asupra accesului la îngrijirea stomatologică pentru copiii cu tulburări din spectrul autist din România.

Tratamentele stomatologice pentru copiii cu autism necesită anestezie generală, iar costul unei astfel de proceduri poate ajunge până la 7000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ