Proiectul senatorului Claudiu Mureșan trece și de Camera Deputaților și merge la președintele Iohannis pentru promulgare. Peste 13.000 de copii beneficiari (P)

0

Senatorul sibian Claudiu Mureșan își vede eforturile fructificate, întrucât proiectul său legislativ privind accesul gratuit la tratamente stomatologice pentru copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist a fost adoptat cu succes de Camera Deputaților.

Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, senatorul sibian Claudiu Mureșan a comunicat cu satisfacție: „Astăzi, 264 de deputați au aprobat proiectul meu, deschizând astfel calea pentru ca cei peste 13.000 de copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist să beneficieze de tratamente stomatologice gratuite. Le mulțumesc colegilor deputați pentru votul lor pozitiv!”

Senatorul social-democrat a subliniat faptul că votul favorabil al deputaților este nu doar o decizie politică, ci și o manifestare a angajamentului moral față de valorile societății și o pledoarie pentru construirea unei societăți echitabile pentru toți cetățenii.

Această etapă reprezintă un progres semnificativ în asigurarea unui acces îmbunătățit la îngrijirea stomatologică pentru copiii cu tulburări din spectrul autist din România. Odată cu promulgarea legii, se anticipază că aceasta va elimina obstacolele financiare și va oferi sprijin esențial familiilor care se confruntă cu această nevoie specială.

Tratamentele stomatologice pentru copiii cu autism necesită adesea anestezie generală, iar costul unei astfel de proceduri poate ajunge până la 7000 lei, ceea ce accentuează importanța măsurilor legislative în sprijinul acestor familii.

Proiectul de lege a traversat cu succes procesul legislativ și se află acum în faza de așteptare pentru promulgare de către președintele Iohannis. Dacă va fi promulgat, acesta ar putea aduce un impact semnificativ asupra accesului la îngrijirea stomatologică pentru copiii cu tulburări din spectrul autist din România.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ