RIFF revine la Mediaș cu o serie de evenimente

0

Una dintre cele mai longevive formații din România revine la Mediaș.

Este vorba despre RIFF și proiectul ”Riff 50 – Concert Aniversar”, prin care se marchează activitatea muzicală de o jumatate de secol a grupului sibian.

12 discuri editate, peste 3500 de concerte în ţară, dar şi în Germania, Olanda, Luxemburg și Italia, apariţii Tv şi radio, piese memorabile: În loc de bun rămas, Ana-Maria, Cercul vieţii, Plouă la Woodstock, Mr. Jimi, Regele şoselei, Povestea lor, Nerostitele cuvinte, Primii paşi, Un joc a fost …

Acesta este grupul RIFF, exponent de seamă al rock-lui din România, formaţie care abordează un hard-rock sănătos cu nuanţe de blues, apreciată de public pentru calitatea şi prospeţimea muzicii, prestaţia artistică profesională şi show-ul electrizant.

Foarte puţini artişti români se pot mândri cu o carieră atât de bogată, continuă, suţinută, încărcată de realizări profesionale şi sentimentale. www.riff-grup.ro

Proiectul este organizat de Asociația CULTURAL Act și cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu.

Un proiect amplu care include, în cele două zile de desfășurare, patru evenimente distincte legate de activitatea grupului RIFF.

Data desfășurări proiectului: 29 – 30 iulie 2021

Locaţia: Muzeul Gazelor Naturale Mediaș

În cadrul proiectului organizăm patru evenimente:

Evenimentul 1:

Concert Riff 50th Anniversary

Un spectacol de 2 ore și 20 minute cu piese din toate perioadele de activitate ale formației RIFF, bazat pe un scenariu urmând cronologia momentelor importante din istoria grupului, cu o scenografie video deosebită.

De asemenea vor fi prezentate în premieră melodiile de pe cel de-al 12 –lea album RIFF – Rătăcit în Paradis, disc pregătit pentru aniversarea grupului.

Data şi durata evenimentului: 30 iulie 2021 orele 20.00 – 22.30

Locul de desfășurare a evenimentului: Muzeul Gazelor Naturale Mediaș

Evenimentul 2:

Expoziție ”Riff 50 ani de rock în imagini – afise și fotografii rare”.

Organizăm o expoziție cu peste 50 de afise originale, afișe ale turneelor și spectacolelor susținute de grupul RIFF și 150 de fotografii rare cu actuali și fosti membrii ai grupului, în spectacole dar și în ipostaze inedite. Cu siguranță aceste instantanee vor strârni interesul publicului vizitator. De asemenea vor fi expuse și câteva din instrumentele originale care au fost folosite la înregistrările de studio ale trupei.

Pe tot parcursul celor două zile de expoziție, pe un ecran led, vor rula imagini cu videoclipurile și concertele grupului.

Data şi durata evenimentului: 29 – 30 iulie 2021 între orele 10.00 – 18.00

Locul de desfășurare a evenimentului: Spațiu expozițional Muzeul Gazelor Naturale Mediaș

Evenimentul 3:

”Din copilăria mea” – spectacol muzical pentru copii

Este un spectacol de teatru cu păpuși, o alegorie pentru copii și părinți. Cele zece cântece compuse de Florin Grigoraș și interpretate live de formația RIFF, crează momente dinamice, interactive, copiii sunt prinși în balansul ritmului și cântă cu mare plăcere refrenele antrenante.

Un spectacol despre cea mai frumoasă perioadă a vieții: copilăria. Inocentă, veselă, lipsită de griji, ferită de greutăți și mai ales plină de speranță.

Sunt transpuse pe scenă momentele din viața de zi cu zi a unor prieteni, colegi de scoală. Nu lipsește suspansul, apar personaje misterioase, ciudate… dar totul se rezolvă în evenimentul anului: CARNAVALUL.

Păpușile, reprezentând personajele povestirii, sunt ca de obicei atracția principală. Copiii sunt vrăjiți de marionete, farmecul acestora este amplificat de mânuirea ingeniosă și de jocul actorilor: Mihaela Grigoraș, Iulia Lazăr, Ovidiu Oltean și Ilie Lazăr.

Dai tempi de la mia infanzia… varianta în limba italiană a spectacolului, a fost prezentată la International Kids Carnevale, o secţiune importantă a Carnavalului de la Veneţia.

Data şi durata evenimentului: 30 iulie 2021 orele 11.00 – 12.00

Locul de desfășurare a evenimentului: Muzeul Gazelor Naturale Mediaș

Evenimentul 4:

Lansarea CD-ului ”RIFF – Rătăcit în Paradis”

Evenimentul de prezentare și lansare a celui de-al 12-lea album editat de grupul RIFF. Albumul conține 8 piese, muzica și textele cântecelor sunt semnate de Florin Grigoraș.

În cadrul lansării organizăm o conferință de presă cu reprezentanți din mass-media locală și națională și o sesiune de autografe.

Data şi durata evenimentului 29 iulie 2021 între orele 12.00 – 13.00

Locul de desfășurare a evenimentului: Muzeul Gazelor Naturale Mediaș

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ