Senatorul USR PLUS Claudiu Mureșan se implică în crearea Zonei Metropolitane pentru zona de nord a județului Sibiu (P)

0
Încă din timpul campaniei electorale, dar și dupa aceasta, am promis sibienilor, în special celor din nordul județului, că voi studia și mă voi implica în proiectul de înființare a unei zone metropolitane care sa cuprindă lucalitațile din nordul județului Sibiu.
Un proiect îndrăzneț cu multe avantaje care necesită muncă și implicare, dar care totodată a devenit un proiect de suflet pentru mine. Stiu ce multă nevoie au localitațile din nord de bani europeni, de implicare profesionista în managementul local, de infrastructură care să atraga investitori, de inițiative și proiecte pe termen mediu și lung care să dilueze influența politică care, de prea multe ori, are influență negativă asupra localităților.
Și pentru că nu-mi place demagogia și prefer să ofer cetățenilor lucruri concrete, am pornit la treaba.
Astfel, am început de la baza și am inițiat discuții cu cei care au realizat acest lucru în județe precum Iași, Cluj si Brașov. Cu ocazia întâlnirilor pe care le-am avut cu diversi factori de decizie din zona, la primării sau prefectură, am atins acest subiect și am văzut interes real din partea acestora pentru proiectul de înființare a zonei metropolitane.
Am studiat ce înseamnă aceast demers din punct de vedere legal, dar am cautat totodata să identific posibilele oportunități de finanțare. Am dat proietului și un nume: Târnava Metropolitană. Denumirea simbolizează practic o potențială sinergie pe care râul Târnava Mare ar putea-o genera prin faptul că strabate acest teritoriu și majoritatea localităților pe care zona metropolitană de nord le-ar putea conține.
Am aflat recent din presa locala că și primarul Mediașului, domnul Gheorghe Roman, este interesat de un astfel de proiect și asta mă bucură. Mediașul este în centru acestui proiect, iar rolul primarului celui mai important oraș din nordul judet este unul foarte important. Proiectele de acest gen au nevoie de echipă puternică, de susținere și de seriozitate. E nevoie de diplomație și tact în negocieri și de informație corectă și bine explicată.
Vă prezint aici câteva informații despre istoricul acestor proiecte în lume și în România, ce avantaje cred eu că ar putea oferi Zona Metropolitană Târnava, care sunt punctele tari ale proiectului, ce localități ar putea să includă, ce tip de proiecte pot genera, cum este condusa o astfel de structură, cum este finanțată, ce fel de fonduri sunt destinate acestor proiecte metropolitane. Voi face tot ce ține de mine ca acest proiect să prindă contur, spre binele nostru comun.
Proiectul Tarnava Metropolitana : https://bit.ly/3uG7ZV7

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ