Senatul a adoptat propunerea legislativă inițiată de senatorul Claudiu Mureșan – care reduce stresul antreprenorilor și a celor care conduc evidența contabilă a companiilor (P)

0

Senatul României a votat în favoarea unei legi inițiate de parlamentarii social-democrați, senatorul Claudiu Mureșan și deputatul Bogdan Trif, care are ca scop reducerea sarcinilor administrative ale antreprenorilor și al celor responsabili de evidența contabilă a companiilor.

Senatorul sibian Claudiu Mureșan a explicat, prin intermediul paginilor sale de social-media, că această lege va oferi antreprenorilor mai mult timp pentru a se concentra pe dezvoltarea afacerilor lor. Modificarea constă în prelungirea termenului de depunere a documentației necesare înscrierilor de mențiuni la Registrul Comerțului.

Astfel, termenul de depunere a documentației necesare înscrierilor de mențiuni la ORC va fi extins de la 15 la 30 de zile.

„Această modificare vine ca răspuns la solicitările reprezentanților mediului de afaceri și este un pas necesar pentru a facilita activitatea companiilor românești.” – arată senatorul Claudiu Mureșan pe pagina sa de facebook.

Senatorul Mureșan a subliniat că această modificare, deși mică, are un impact semnificativ asupra mediului de afaceri, contribuind la relaxarea activității companiilor românești.

Această inițiativă legislativă a fost salutată de comunitatea antreprenorială și este considerată un pas important către simplificarea birocrației și îmbunătățirea climatului de afaceri din România.

Legea urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional.

Intervenția din plen a senatorului Claudiu Mureșan în susținerea proiectului legislativ ajung în dezbaterea Senatului poate fi urmărită la următorul link:

www.facebook.com/reel/716762853910988

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ