Soferii pot solicita un nou permis de conducere direct din fata calculatorului

0

om in fata calculatoruluiConducătorii auto pot solicita un duplicat al permisului de conducere, direct de la ei de acasă prin e-mail, fără să se mai deplaseze la serviciul public comunitar.

Serviciul este disponibil pentru permisele auto emise începând din 2009, notează avocatnet.ro. Prin Ordinul MAI nr. 123/2013, autorităţile au dat posibilitatea conducătorilor auto să solicite prin e-mail duplicatul permisului de conducere pierdut, furat sau deteriorat, ori în cazul schimbării numelui titularului, înainte de expirarea valabilităţii administrative. În cazul documentelor emise după data de 1 ianuarie 2009, cererea pentru eliberarea unui duplicat poate fi adresată şi prin corespondenţă, pe adresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior sau direct prin e-mail.

Începând din august 2013 cererile pentru solicitarea unui duplicat al permisului de conducere se pot depune prin e-mail. Adresele de e-mail la care trebuie trimise solicitările sunt disponibile pe paginile de internet ale prefecturilor din ţară (dacă au fost publicate) sau pot fi aflate sunând la registratură instituţiei.

De exemplu, bucureştenii trebuie să trimită cererea la permise.bucureşti@mai.gov.ro. Cererea trimisă online trebuie însoţită de câteva documente, care vor fi scanate şi ataşate mesajului electronic.

Aici poți vedea ce documente ai nevoie.

Sursă foto & text: Digi24.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ