Turul de campionat al Ligii a 5-a, Seria Mediaș se încheie cu derby-ul dintre Arsenal Dârlos și Fotbal Curciu

0

Derby-ul Arsenal Dârlos și Fotbal Curciu

Derby-ul Arsenal Dârlos și Fotbal Curciu
Derby-ul Arsenal Dârlos și Fotbal Curciu

Duminică, 3 decembrie de la ora 14:00, terenul comunal din Dârlos găzduiește ultimul meci al turului de campionat din Liga a 5-a, Seria Mediaș, o restanță din etapa a VIII-a. Gazdele, Arsenal Dârlos, ocupanta locului 3 în clasament, primește vizita echipei Fotbal Curciu, formație clasată pe locul secund.

Înaintea meciului direct, cele două echipe sunt despărțite în clasament de doar două puncte, 31 pentru Dârlos și 33 pentru Curciu, astfel că miza partidei este primul loc în condițiile în care actualul lider, Viitorul Ațel conduce clasamentul cu 34 de puncte. 

Meciul de duminică aduce față în față, cea mai bună apărare și cel mai bun atac al campionatului. Arsenal Dârlos are cea mai bună defensivă cu doar 16 goluri primite în timp ce Fotbal Curciu este lider detașat într-un clasament al golurilor marcate cu 75 de reușite. 

Clasamentul Seriei Mediaș înainte de derby-ul Arsenal Dârlos și Fotbal Curciu: 

Loc Echipa M P
1 A.S. Viitorul Ațel 13 34p
2 A.S. Fotbal Curciu 12 33p
3 A.S. Arsenal Dârlos 12 31p
4 A.S. Recolta Alma 13 27p
5 A.S. Viitorul Târnava 12 21p
6 A.S. Atletic Păucea 13 20p
7 A.S. Viitorul Valchid 13 16p
8 A.S. Speranța Biertan 13 16p
9 A.C.S. Celectro Micăsasa 13 16p
10 A.S. Gloria Șmig 13 11p
11 A.S. Șoroștin Șeica-Mică 13 10p
12 A.S. Valea Viilor 13 9p
13 A.C.S. Flacăra Gaz-Metan 13 5p
14 A.S. Stăruința Laslea* 12 -1p
*Echipa A.S. Stăruința Laslea a fost penalizată cu retragerea a șase puncte din clasament în urma hotărârii comisiei de disciplină din 02.11.2023.
Echipa A.S. Stăruința Laslea a fost penalizată cu retragerea a șase puncte din clasament în urma hotărârii comisiei de disciplină din 23.11.2023.

 

Despre meciul de duminică am vorbit cu oficialii celor două echipe, antrenorul echipei Arsenal Dârlos, Bleahu Cornelius, respectiv managerul sportiv al echipei din Curciu, Moga Ioan.

Interviu cu Bleahu Cornelius, antrenor A.S. Arsenal Dârlos

Derby-ul Arsenal Dârlos și Fotbal Curciu
AS Arsenal Dârlos

Obiectiv Media: Cu ce gânduri abordați meciul crucial de duminică împotriva echipei Fotbal Curciu, având în vedere că victoria ar putea aduce echipei Arsenal Dârlos locul întâi în clasamentul Ligii a 5-a, Seria Mediaș?
Bleahu Cornelius: Pentru meciul de duminică avem un singur gând: VICTORIA!

Obiectiv Media: Cum vedeți parcursul echipei dvs. în ultimele meciuri și ce aspecte considerați că trebuie îmbunătățite pentru a obține un rezultat pozitiv împotriva unei echipe puternice precum Fotbal Curciu?
Bleahu Cornelius: Pentru întreg turul de campionat, parcursul echipei a fost foarte bun. Avem o echipă omogenă, cu jucători foarte tineri care au dobândit maturitate în joc.

Obiectiv Media: Care sunt principalele atuuri ale echipei dvs. pe care vă veți baza în confruntarea cu cei de la Curciu și cum intenționați să vă adaptați la stilul lor de joc, o echipă care înscrie foarte multe goluri?
Bleahu Cornelius: O bună organizare în teren, o apărare compactă. Dorim să nu primim gol și cu siguranță o să marcăm.

Obiectiv Media: Ați pregătit ceva special pentru acest ultim meci al turul de campionat?
Bleahu Cornelius: Da, am pregătit echipa pentru că este un meci decisiv.

Obiectiv Media: Există jucători cheie în echipa dvs. care pot face diferența și cum îi pregătiți pe băieți pentru o confruntare atât de importantă?
Bleahu Cornelius: Sunt mai mulți jucători importanți și care pot face diferența în această partidă. Jucătorii sunt foarte bine pregătiți fizic și au moralul ridicat pentru obținerea victoriei.

Obiectiv Media: Se întâlnesc cea mai bună apărare (Dârlos – 16 goluri primite) și cel mai bun atac din campionat (Curciu – 75 goluri marcate). Unde credeți că se va face diferența?
Bleahu Cornelius: Diferența o fac jucătorii tineri care evoluează la mijlocul terenului, fiind jucători tineri, tehnici și rapizi.

Obiectiv Media: Având în vedere că cele două echipe sunt despărțite de doar două puncte la jumătatea campionatului, vă mulțumiți cu un egal sau obiectivul clar este victoria?
Bleahu Cornelius: La toate partidele de fotbal disputate, jucătorii au înțeles cât de importantă este disciplina în joc și s-au conformat indicațiilor.

Obiectiv Media: Cât de mult contează că jucați această partidă pe teren propriu? Până în acest moment aveți 5 victorii și o remiză în meciul de acasă.
Bleahu Cornelius: Contează foarte mult deoarece avem cel mai mare număr de spectatori din campionatul județean care încurajează echipa din primul minut până la fluierul final. Mulțumesc suporterilor care au fost și sunt alături în momentele mai dificile de această echipă.

Obiectiv Media: Cum vă mențineți echipa concentrată și motivată înaintea unei confruntări atât de semnificative, ținând cont de agresivitatea și tensiunea competitivă asociate acestui meci?
Bleahu Cornelius: Jucătorii au înțeles importanța acestui meci și trebui să fie disciplinați și să lupte pentru fiecare minge pentru a obține victoria.

Obiectiv Media: Care sunt obiectivele echipei atât pe termen scurt cât și pe termen lung?
Bleahu Cornelius:

– Promovarea în Liga a IV-a.
– Câștigarea Cupei României pe jud. Sibiu.
– Formarea grupei de juniori care să evolueze în campionatul județean.

Interviu cu Moga Ioan, manager sportiv A.S. Fotbal Curciu

AS Fotbal Curciu
AS Fotbal Curciu

Obiectiv Media: Cum caracterizați performanța echipei dvs., Fotbal Curciu în actualul sezon având în vedere că vă aflați pe locul 2 în clasament, la două puncte în spatele ocupantei locului 3, Arsenal Dârlos și la doar un punct în spatele liderului, Viitorul Ațel
Moga Ioan: Eu cred că am reușit să facem un tur de campionat foarte bun dovadă fiind rezultatele foarte bune obținute până acum.

Obiectiv Media: Atacul echipei Fotbal Curciu este cel mai prolific din campionat, cu 75 de goluri marcate. Asta înseamnă o medie de 6 goluri marcate pe meci. Ținând cont că jucați în deplasare, o să jucați ofensiv sau o să vă mulțumiți și cu un egal?
Moga Ioan:  Tot timpul începem un meci cu gândul la victorie, și așa o să fie și la meciul de duminică. Dacă o să reușim să câștigăm și duminică va fi cu atât mai bine ptr noi. Deci vom merge la Dârlos să încercăm să ne impunem jocul nostru obișnuit.

Obiectiv Media: Care credeți că sunt principalele avantaje care au contribuit la această eficiență în fața porții adverse și cum intenționați să mențineți acest ritm în viitoarele meciuri, în special în confruntarea de duminică cu Arsenal Dârlos?
Moga Ioan: În primul rând calitatea jucătorilor din echipă ne dă posibilitatea să practicam un fotbal ofensiv, ceea ce vom încerca să facem și în continuare, inclusiv la meciul de duminică.

Obiectiv Media: Defensiva echipei Arsenal Dârlos este cea mai solidă din serie, primind doar 16 goluri. Cum vă pregătiți pentru a depăși această barieră defensivă și a asigura succesul echipei Fotbal Curciu în meciul de duminică?
Moga Ioan: Sperăm să facem un joc bun și să ne impunem, cu toate că sunt sigur că ne așteaptă un meci foarte greu. Sunt sigur că la ora meciului jucătorii mei vor intra montați să facă un meci bun și sper să reușim să depășim bariera defensivă a echipei gazdă.

Obiectiv Media: Ce importanță acordați meciului viitor împotriva echipei Arsenal Dârlos, ținând cont că o victorie v-ar aduce pe primul loc în clasament? Care sunt așteptările dvs. pentru acest meci decisiv?
Moga Ioan: Pentru noi toate meciurile sunt importante, sunt meciuri de trei puncte. Din punctul meu de vedere nu este un meci decisiv. Am așteptări mari de la meci, vreau să câștigăm cele 3 puncte ca la fiecare alt joc. Într-adevăr este un derby local și al campionatului dar nu este un joc decisiv.

Obiectiv Media: Aveți jucători accidentați, suspendați? Există vreun impediment pentru care nu puteți alinia cel mai bun 11 în meciul de duminică?
Moga Ioan: Da, avem mici probleme cu unii jucători, dar sper ca până la ora jocului să putem alinia o formulă de echipă cât mai aproape de ceea ce ne dorim.

Obiectiv Media: Sunteți o echipă tehnică, cu multe individualități. Cum credeți că vor afecta performanța echipei, vremea rece și terenul probabil înghețat de la ora meciului?
Moga Ioan: Sperăm ca la ora jocului, terenul să fie cât de cât practicabil, și timpul să ne ajute să putem oferi spectatorilor un meci frumos.Terenul o să fie un impediment pentru ambele echipe.

Obiectiv Media: Având în vedere că echipa dvs. se află într-o luptă strânsă pentru prima poziție în clasament, cum mențineți moralul și coeziunea în vestiar înaintea unui meci atât de crucial?
Moga Ioan: După cum am mai spus pentru noi este un meci important, nu decisiv sau crucial. Mă bazez pe forța grupului, pe calitatea jucătorilor și pe unitatea care este în vestiarul nostru.

Obiectiv Media: Care sunt jucătorii cheie în echipa Fotbal Curciu pe care vă bazați pentru a obține succesul în meciul cu Arsenal Dârlos, și cum îi pregătiți pentru această confruntare?
Moga Ioan: Noi ne bazăm pe forța grupului, nu există jucatori cheie, pentru mine toți sunt importanti și fiecare când intră în teren își pune calitățile în folosul echipei.

Obiectiv Media: Se anunță un public numeros la Dârlos din partea gazdelor. Credeți că presiunea de pe margine va avea vreun impact pentru jucătorii echipei din Curciu?
Moga Ioan: Am în echipă jucători cu experiența necesară pentru a face față la orice așa zisa presiune venită din tribune. Din acest punct de vedere chiar nu am nici o emoție.

Învingătoarea din derby-ul Arsenal Dârlos și Fotbal Curciu va stabili campioana turului de campionat! Dacă partida se va termina cu o remiză, atunci Fotbal Curciu va egala la puncte Viitorul Ațel dar va prelua poziția de lider având un golaveraj mai bun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ