USR Mediaș: Se face, dar oare se face bine? (P)

0

Astăzi șase membri ai filialei noastre au fost la o consultare organizată de Primăria Mediaș pe tema noii semaforizări rutiere din orașul nostru, proiect ce se află acum în ultimele faze de implementare.

La întâlnire au participat cetățeni veniți să ofere puncte de vedere legate de noua semaforizare, reprezentanți ai firmei care a implementat proiectul, reprezentanți ai Poliției, precum și personal din Primărie.

Am aflat astfel faptul că acest proiect are ca țintă principală creșterea folosirii transportului public de către medieșeni în detrimentul mașinilor proprii, cu consecințe directe în fluidizarea traficului și scăderea poluării. Înțelegem de asemenea că sistemul este deja operațional în tot orașul, cu excepția câtorva intersecții unde e nevoie de un studiu suplimentar al traficului pentru ca fluidizarea traficului să fie optimă.

Apreciem deschiderea administrației locale pentru astfel de evenimente de consultare publică și ne-am dori ca ele să fie mai frecvente. Ne bucură de asemenea că Primăria se declară preocupată de îmbunătățirea vieții în orașul nostru, dar în același timp suntem extrem de atenți la calitatea lucrărilor de care concetățenii noștri beneficiază în urma acestor proiecte. Pentru că aceste lucrări nu sunt pe bani puțini și ele trebuie să se plieze pe nevoile reale ale medieșenilor. Ne-ar fi plăcut ca Primăria să solicite proiectantului să includă date cu ajutorul cărora acesta să poată dovedi că rezultatele pentru care s-a făcut proiectul au fost atinse. Din păcate aceste aspecte nu au fost prevăzute: nu se cunosc bunăoară parametri importanți precum numărul real de călători sau durata medie a unei călătorii nici înainte, nici acum când proiectul e pe punctul de a fi finalizat. Așadar nu poate fi evaluat în mod obiectiv dacă proiectul și-a atins sau nu țintele (aici dacă ar fi să ne luăm după numărul obiecțiilor aduse de cetățenii din sala am putea avea îndoieli). Nu putem deci decât spera că banii au fost cheltuiți cu cap și că viața noastră a medieșenilor se va fi ameliorat.” a declarat Mihai Tănase, Președintele USR Mediaș.

USR Mediaș

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ