USR PLUS MEDIAȘ: Copiii trebuie să aibă ACCES LIBER pe terenurile de sport ale școlilor și la Mediaș (P)

0

Mediașul trebuie să fie un exemplu pentru autoritățile locale din județ și să aducă copiilor bucuria de a face sport și mișcare în siguranță în curtea școlii, îndreptățindu-i să ceară acces și după program.

Avem sportivi medieșeni cu care ne mândrim, iar asta ne obligă să facem mai mult pentru ei și pentru cei ca ei din tânăra generație. Prea mulți tineri petrec prea mult timp în fața calculatoarelor și telefoanelor, și prea puțin timp făcând mișcare.

Despre asta e vorba în proiectul pe care l-am depus la Primăria Mediaș, alături de solicitare am ataşat și un regulament de funcționare pentru acces.

Copiii și adolescenții de azi nu au unde să facă sport în aer liber, iar pentru ei ideea de a te juca în curtea școlii e ceva de neconceput.

Soluții se pot găsi. Avem deja exemple de bune practici în mai multe localități, așa că vrem și noi la Mediaș.

Știm foarte bine că de cele mai multe ori directorii se opun fie pentru că spațiile respective sunt deja închiriate, fie din motive ce țin de întreținerea sau siguranța infrastructurii sportive. Dar astea sunt obstacole care se pot depăși pentru că sănătatea generației tinere este foarte importantă.

Avem speranța că proiectul nostru va convinge autoritățile locale să deschidă curtea şcolilor medieşene şi după ore, spre bucuria copiilor.

Comunicat de presă – Organizația USR MEDIAȘ

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ