(VIDEO) Claudiu Mureșan: ”PSD visează să taxeze munca și perfromanța pentru a salva pensiile speciale”

0

Senatorul USR de Sibiu, Claudiu Mureșan, acuză PSD de ipocrizie atunci când vorbește de înlocuirea cotei unice de impozitare cu cote progresive pentru a restabili ”echitatea și echilibrul social”.

Într-o declarație politică, senatorul Claudiu Mureșan acuză PSD că în mod deliberat, deși vorbește de ”impozitarea celor cu mai multe case”, în fapt socialiștii se gândesc la impozitarea muncii și a capitatului pentru muncă.

Claudiu Mureșan: ”Taxarea progresivă, în momentul de față, în România, ar însemna o sinucidere economică națională. Asta pentru că toți cei care fac performanță, prin muncă de dimineață până seara, vor ceda. Vor alege să facă bani la negru, ceea ce înseamnă că statul nu va încasa nimic. Sau, vor alege să muncească mai puțin, să trăiască mai mult pentru ei, pentru că dacă vor munci mult, statul îi va taxa pe măsură. V-ati obișnuit să vorbiți de impozitarea caselor de vacanță, a iahturilor, a proprietăților de lux luate din pensii speciale, din daruri de nuntă, din donații ale mătușilor Tamara, dar… de fapt vreți să impozitați capital de lucru.”

În declarația sa politică, senatorul USR de Sibiu, Claudiu Mureșan argumentează că înlocuirea cotei unice cu cote progresive de impozitare va crește povara fiscală pe cei care produc bunurile și serviciile care susțin economia românească pentru a plăti sinecuri de partid și pensii speciale.

”Puneți biciul pe ANAF să-și facă treaba, nu numai puneți biciul pe românul muncitor!” este apelul lansat, în declarația sa politică de senatorul USR Claudiu Mureșan către guvernanți.
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:

„Extra-taxă pe performanță

Doamnelor și domnilor senatori,

Zilele acestea, asistăm, din nou, la o lecție despre „cum să dai cu biciul tot în calul care trage”. De data aceasta tema colegilor de la PSD este taxarea „mai consistentă” a performanței. 

Este un mesaj pe care îl aud din ce în ce mai des în ultima perioadă și care denotă disperarea PSD de a-și acoperi lipsa de viziune în materie de soluții anti-criză.
Ca o placă pe care o tot folosește PSD periodic, a apărut din nou ca o temă de actualitate, introducerea impozitului progresiv. Atâta știți, atâta puteți, atâta propuneți! De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!

Marcel Ciolacu ne spune că își dorește să fim o țară europeană. Și mai spune dl. Ciolacu că nu putem compara dezvoltarea economică a Rusiei, care are cotă unică, cu dezvoltarea economică a unei țări europene, acolo unde există taxare progresivă.

Sigur că nu ne putem compara cu Rusia, cu enormele ei resurse minerale: petrol, gaze naturale, cărbune, metale rare, o populație de 11 ori mai numeroasă! Dar PIB-ul pe cap de locuitor al României este de 13.000 de dolari americani, al Rusiei este de 11,500 de dolari. 
Dar, e adevarat, în Rusia toate resursele sunt controlate de oligarhi… Ce n-ați vrea și dumneavoastră, noroc că suntem în Uniunea Europeană.

Dacă in primii 10 ani după Revoluție economia românească a stagnat, este din cauză că partidul dumneavoastră a visat la o Românie condusă de oligarhii roșii: Niculae, Hrebenciuc, Iacubov… iar lista poate continua. Noroc cu firmele private mici și mijlocii, cu companiile mari, acelea restructurate pe bune, care au reușit să supraviețuiască, să facă performanță și, practic, să ducă în spate economia românească.

Da, domnule Ciolacu, impozitul progresiv se aplică în țările civilizate, pentru că acolo lucrurile funcționează și statul reușește să adune taxe și impozite.

Nu vreți ca în Rusia? Atunci colectați impozite ca în Germania sau Austria. Puneți biciul pe ANAF, nu pe românii care muncesc.

Taxarea progresivă, în momentul de față, în România, ar însemna o sinucidere economică națională. Asta pentru că toți cei care fac performanță, prin muncă de dimineață până seara, vor ceda. Vor alege să facă bani la negru, ceea ce înseamnă că statul nu va încasa nimic. Sau, vor alege să muncească mai puțin, să trăiască mai mult pentru ei, pentru că dacă vor munci mult, statul îi va taxa pe măsură.

Domnule Ciolacu, știm că avem venituri de 27% și cheltuieli de 40%, se vede cu ochiul liber. Știm însă și că, la stat, șefii primesc salarii care depășesc mediul privat, deși mulți sunt neperformanți, incompetenți, leneși, refractari la digitalizare.

Ar trebui să știți însă și dvs. că trebuie să ajungem la 32-34% cheltuieli publice, reducând risipa în aparatul administrativ.

Faceți din digitalizare prioritate zero, ca să putem încasa veniturile taxate doar pe hârtie în mod real.

V-ati obișnuit să vorbiți de impozitarea caselor de vacanță, a iahturilor, a proprietăților de lux luate din pensii speciale, din daruri de nuntă, din donații ale mătușilor Tamara, dar… de fapt vreți să impozitați capital de lucru.

De ce? Pentru că pe ăla îl găsiți la lucru, în România. Pe celălalt nu-l găsiți, că e în excursie la Monaco.

În momentul în care vom face toate plățile prin intermediul cardului bancar și nu ne vor mai ieși banii din sacou, atunci ne vom putea numi o țară civilizată și ne vom putea gândi la această impozitare progresivă.”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ