Ziua Europeană fără decedați în accidente rutiere /21 septembrie

0

accident sibiului-2Reprezentanții Comisiei pentru Siguranța Rutieră din cadrul Directoratului General pentru Mobilitate și Transport al Comisiei Europene împreună cu cei ai Organizației Europene a Poliției Rutiere TISPOL au lansat acțiunea „EDWARD – The European Day Without A Road Death” – Ziua europeană fără decedați în accidente rutiere, programată pe 21 septembrie a.c., în timpul Săptămânii Mobilității Europene.

Proiectul EDWARD este derulat pentru conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație. Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice constituie o parte din factorii generatori de accidente de circulație. De asemenea, abaterile comise de bicicliști, motocicliști, mopediști, căruțași și indisciplina pietonală determină producerea de evenimente negative pe șosele.

Mulți dintre conducătorii de vehicule pe două roți, dar și pietonii, își cresc singuri riscul de implicare în accidente rutiere, ignorând regulile de circulație sau căutând, pentru a scurta drumul, variante riscante.

Polițiștii sibieni acționează la nivelul județului Sibiu pentru susţinerea proiectului Edward în cadrul Campaniei naţionale de educaţie rutieră „Alege viaţa!”. În perspectiva necesităţii asigurării şi menţinerii, la nivelul judeţului Sibiu, a unui trafic rutier sigur, bazat pe respectarea legii, acțiunile desfășurate de polițiștii rutieri vizează aspecte precum prevenirea și combaterea excesului de viteză, a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, întrucât comportamentul participanţilor la traficul rutier rămâne cel mai important obstacol în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranţei rutiere.

RECOMANDĂRI PREVENTIVE:

Jurământul meu de siguranță rutieră

Promit că:

 • Voi reaminti familiei mele, prietenilor și colegilor să fie permanent atenți la drum.
 • Voi aprinde luminile autovehiculului, pentru mai multă siguranță.
 • Voi conduce cât de sigur, ca să pot oricând să respect toate regulile de circulație, atât la volan, cât și pe motocicletă sau bicicletă.
 • Voi fi foarte vigilent și atent la pietoni, bicicliști, copii, persoane în vârstă.
 • Voi conduce cu viteză în limitele legale.
 • Voi fi atent, mai ales când conduc pe lângă școli sau în locuri cu mulți copii.
 • Nu voi conduce niciodată după ce am băut alcool sau după ce am consumat medicamente sau substanțe care mi-ar putea afecta siguranța.
 • Mă voi asigura că am un câmp vizual cât mai larg și voi menține o distanță de siguranță față de autovehiculul din față.
 • Voi purta mereu centura de siguranță și mă voi asigura că toți ceilalți pasageri o poartă.
 • Nu voi utiliza telefonul mobil în timp ce conduc.
 • Mă voi asigura să nu fiu distras de nimic din afara sau din interiorul autovehiculului.
 • Voi da un exemplu de urmat pasagerilor mei, conducând cu calm și în siguranță.

Haideți să conlucrăm pentru a reduce mortalitatea și accidentarea gravă pe drumurile Europei!

DRUM BUN!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ