Claudiu Mureșan, în dialog cu administrația Landului Tirol (P)

0

Zilele acestea, la invitația administrației Landului Tirol, senatorul medieșesean Claudiu Mureșan s-a întâlnit la Parlamentul regional cu Excelența sa, Josef Geisler, Vice-guvernatorul Landului Tirol, cu Sophia Kircher, Vice-președintele Parlamentului Landului Tirol și cu Josef Edenhauser, Deputat în Parlamentul Regional Tirol.

Am vorbit despre Europa, despre Uniunea Europeană și unitatea acesteia, despre provocările timpurilor pe care le trăim, dar și despre experiența politică a celor care conduc Austria, despre sistemul de achiziții publice, despre implicarea politicului în numirea unor reprezentanți regionali sau calitatea profesională și morală a politicianului european.

De departe însă, accentul a fost pus pe un proiect de susținere și suport al autorităților locale din România, în domeniul activităților de protecție civilă, în speță, activități de protecție împotriva incendiilor.

Împreună cu specialiști din acest domeniu și cu primari din România, vom iniția un proiect pilot prin care vom aduce în administrația locala din țara noastra experiența, dar si echipamente, tehnică necesara activităților pompierilor români. De asemenea, primăriile care vor intra în acest program pilot vor avea parte de training pentru noii pompieri, dar și de consultanță în atragerea de voluntari în proiectele comunității.

Forța unei comunități nu stă numai în capacitatea financiară, ci stă și în unitatea acesteia, în modul în care managementul local sau regional reușește să își motiveze membrii și să creeze empatie între aceștia. Îmi doresc ca împreună, să avem puterea, dar și înțelepciunea să putem implementa acest proiect ambițios. Astăzi este chiar Ziua Internațională a Pompierilor și sper să fie una cu noroc„, explică Claudiu Mureșan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ