Claudiu Mureșan, senator USR PLUS Sibiu: Susținem reabilitarea și conservarea clădirilor de patrimoniu și a monumentelor istorice din județ (P)

0

Senatorul USR PLUS de Sibiu, Claudiu Mureșan susține reabilitarea și conservarea clădirilor de patrimoniu și a monumentelor istorice din județ.

„Mulțumesc Ruxandra & Mulțumesc, Eugen Vaida pentru implicare în sustinerea proiectelor de reabilitare și conservare a cladirilor de patrimoniu și a monumentelor istorice din județ. Mă bucur mult că ați ajuns și la Dumbrăveni și sper ca prezența voastră să aducă valoare adăugată eforturilor autoritaților locale. Efortul financiar trebuie să fie susținut și completat de participarea experților în acest demers foarte specializat. Vă doresc succes și vă sunt alături”, scrie senatorul USR PLUS de Sibiu, Claudiu Mureșan.

Postarea vine în urma vizitei consilierului județean USR PLUS, Ruxandra Cibu Deaconu și a lui Eugen Vaida, directorul The Prince’s Foundation, la Dumbrăveni, pentru a verifica stadiul proiectelor care implică reabilitarea monumentelor istorice din localitate.

„Am revenit la Dumbrăveni, de data aceasta împreună cu Eugen Vaida, pentru a verifica stadiul proiectelor care implică reabilitarea monumentelor istorice simbol de aici, Biserica Armeano-Catolică și Castelul Apafi. Am dorit sa arătăm autorităților locale că au tot sprijinul pentru salvarea și reabilitarea acestor bijuterii turistice din județ. Am vizitat cele 2 obiective pentru a constata starea de fapt și lucrările care trebuie executate cu celeritate pentru a împiedica degradarea galopantă. Castelul Apafi are nevoie urgență de lucrări la învelitoare. Asociația Monumentum ne va fi alături și în acest proiect, Castelul Apafi fiind prima lucrare de punere în siguranță planificată pentru 2022. Am deschis astfel o nouă ușă în aceste demersuri pentru că județul Sibiu chiar are cu ce se lăuda din acest punct de vedere”, spune Ruxandra Cibu Deaconu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ