Cum păstrăm alimente pentru a reduce risipa alimentară ? (P)

0
Mai mult de jumătate din alimentele pe care le aruncăm fac parte din două categorii de produse: 
–  pâine, produse de panificație și patiserie ????????????
–  legume și fructe ????????????????
Alimentele păstrate necorespunzător se deteriorează rapid și ajung direct la groapa de gunoi, dacă le-am păstra în condiții potrivite acestea ar fi proaspete si bune pentru consum un timp mai îndelungat.????
Depozitarea corectă împiedică alimentele să se infecteze cu germeni, să facă mucegai sau să-și schimbe gustul și ajută la prevenirea risipei alimentare.
Greșelile  de depozitarea cel mai des întâlnite în  gospodării sunt datorate faptului că hrana este depozitată într-un loc
greșit (de exemplu, merele la temperatura camerei).????
Mâncarea poate fi păstrată în diferite locuri cum ar fi cămara, o încăpere uscată și răcoroasă sau în frigider.????????
Legumele, pâinea, carnea, peștele sau brânza pot fi congelate pentru câteva luni.
Nu toate fructele și legumele pot fi puse împreună:de exemplu merele????,  bananele????, prunele ????și roșiile ???? coapte emană un gaz astfel că alte legume și fructe din jurul lor se vor strica mai repede. Acestea trebuie păstrate separate de altele.
Pâinea și produsele de patiserie trebuie depozitate în cutia de pâine astfel încât să nu se usuce.????
Cartofii ????, ceapa????  sau chiar uleiul necesită un loc uscat și întunecat (protejat de lumină). Fructele exotice, cum ar fi bananele, necesită un loc luminos și temperatura camerei.
 Cămara sau pivnița, spațiile de depozitare uscată sunt potrivite pentru alimente uscate, cum ar fi produsele din cereale (făină, fulgi, grâu, cereale etc.),leguminoase uscate (fasole, linte etc.), paste, cafea, pudră de cacao, zahăr și ceai, miere, sirop, uleiuri, dulcețuri și conserve nedeschise.
De asemenea, fructele și legumele sensibile la frig, cum ar fi de ex. roșiile ????sunt depozitate într-o încăpere rece sau într-un loc răcoros (maximum + 18 ° C).
Acestea sunt doar câteva sfaturi de care puteți ține cont atunci când,  o dată ajunși acasă de la cumpărături, unde este de preferat să mergem cu o  listă făcută de acasă și fără să ne fie foame, ne pregătim să organizăm cumpărăturile în frigider sau cămară.????
Cu siguranță, dacă suntem atenți la  ce cantități  cumpărăm, la termenul de expirare al produselor, la modul în care aranjăm produsele în funcție de cât de repede vor expira, la cantitățile de mâncare pe care o preparăm , la mărimea porților, atunci vom reduce cantitatea de mâncare care ajunge la groapa de gunoi.
SUSȚINE

SUSȚINE OBIECTIV MEDIA

Ne puteți sprijini financiar printr-o donație PayPal, ori direct prin transfer bancar în unul din conturile de mai jos:

RO60INGB0000999902439284 Deschis la ING Bank | Beneficiar: Daniel Dăbăcan
RO62 REVO 0000 1155 2357 1239 | BIC/SHIFT REVOROBB | Beneficiar: Daniel Dăbăcan

SUSȚINE!
Articolul precedentRESTITUIRE: Taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante
Articolul următorCea de-a șasea ediție a campaniei antifumat a debutat cu consilierea elevilor de la un liceu sibian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.