De ce să reciclăm ?

0

Obiectele care nu ajung să fie reciclate ar putea ajunge (de fapt au ajuns deja) în ape. Animalele pot fi prinse, captive sau se pot răni cu acel obiect. Sau chiar mai rău, acestea le pot confunda cu mâncarea și le vor mânca. Vor simți o falsă senzație de sațietate, iar în cele din urmă vor muri de foame.

Imaginează-ți. Sfâșietor! Am putea schimba toate acestea cu ajutorul reciclării.

Avantajele reciclării:

  1. Reducem consumul de resurse naturale

Transformăm obiectele deja existente în produse noi și ajutăm generațiile următoare să aibă acces la resursele naturale așa cum avem și noi.

  1. Economisim energie

Producția din materii prime necesită mult mai multă energie decât cea folosind/ din materiale reciclate.

  1. Protejăm mediul

Unele lucruri precum uleiul sau bateriile sunt foarte toxice pentru mediu și pot contamina alimentele sau polua apa.

Dar trebuie să reținem că reciclarea este acțiunea corectă pe care o putem face doar în cazul în care produsul a fost cu adevărat necesar. Cel mai eficient mod de a ne menține planeta curată și sănătoasă este de a reutiliza obiectele și de a reduce consumul. Trebuie să fim atenți să nu consumăm mai mult decât avem nevoie. În acest fel, reducem risipa de resurse.

Reciclarea este esențială pentru o dezvoltare durabilă, sustenabilă.

Ea permite resurselor naturale să fie salvate și cantității de deșeuri să fie redusă. De aceea, se recomandă ca în procesul de cumpărare să ne gândim mai întâi cum să consumăm cât mai puține produse, resurse, cum să le refolosim după ce nu mai avem nevoie de ele și abia apoi să le reciclăm.

Aluminiul este un material cu multe utilizări: este ușor, durabil, versatil și, mai ales, este foarte ușor de reciclat – se topește și se transformă într-un nou produs. Acesta poate fi reciclat fără a pierde din calitate, este reciclabil 100% și poate fi revalorificat la nesfârșit. Se estimează că în doar 6 săptămâni, o doză pe care o duci acum la reciclat va trece prin tot procesul de reciclare și se va reîntoarce pe raftul magazinului.

Un motiv important pentru care ar trebuie să reciclăm: se economisește 90% din energia necesară producției, dacă refolosim aluminiul în procesul de producție în locul materiilor prime. Așadar, dozele folosite din aluminiu sunt o resursă importantă care este extrem de valoroasă. Industria de aluminiu are tot interesul de a promova reciclarea de aluminiu ca parte din strategia industrială. Extragerea aluminiului din minereu este un proces complicat, costisitor și care consumă cantități enorme de energie electrică, comparativ cu utilizarea materialului reciclat.

Reciclând 1 tonă de aluminiu, nu se mai emit în atmosferă 9 tone de CO2. Adică, o cantitate echivalentă cu a conduce 40.000 km cu mașina.

De ce să reciclăm?

Față de alte metode ecologice, reciclarea este cea care presupune cel mai mic efort din partea consumatorilor, însă înainte de a recicla trebuie să încercăm să reducem consumul și să reutilizăm ce se poate refolosi.

Deșeurile menajere trebuie sortate înainte de a le arunca la containerele separate pe tip de deșeu – cu puțină atenție putem să le sortăm în casă.

Reciclarea materialelor refolosibile reduce consumul resurselor naturale – petrol, apă, energie – precum și nivelul emisiilor nocive în aer, fabricarea produselor din materiale reciclate necesitând, de obicei mai puțină energie decât producerea produselor din materie primă.

Astfel:

1 tonă de hârtie recuperată salvează 17 arbori maturi, care produc în fiecare oră oxigenul necesar pentru 900 de oameni.

1 tonă de plastic recuperat economisește 8 tone de petrol.

deșeurile biodegradabile pe care le generăm pot deveni îngrășământ pentru flori, gazon, grădină de zarzavat.

sticla este un deșeu valoros având în vedere că se poate recicla la nesfârșit fără a-și pierde din calități.

aluminiului este 100 %reciclabil.

aluminiul este cel mai valoros dintre produsele reciclate.

Reciclarea împiedică deșeurile să ajungă în natură și să polueze pădurile, râurile, mările și oceanele.

Colectarea selectivă și reciclarea ne ajută să arătăm un exemplu de comportament sustenabil copiilor și nepoților noștri.

SUSȚINE

SUSȚINE OBIECTIV MEDIA

Ne puteți sprijini financiar printr-o donație PayPal, ori direct prin transfer bancar în unul din conturile de mai jos:

RO60INGB0000999902439284 Deschis la ING Bank | Beneficiar: Daniel Dăbăcan
RO62 REVO 0000 1155 2357 1239 | BIC/SHIFT REVOROBB | Beneficiar: Daniel Dăbăcan

SUSȚINE!
Articolul precedentTrupa sibiană de rock ALPHA Q lansează noul single și videoclip UNBREAKABLE, o declarație despre putere și curaj
Articolul următorSenatorul USR Claudiu Mureșan: ”Biodiversitatea transilvană este excepțională. Mulțumim Prințului Charles că o apreciază și o apără!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.